Nagy öröm a debreceni gyerekeknek: különleges játékokkal bővítik a Békás-tavi játszóteret

Akt.:
Nagy öröm a debreceni gyerekeknek: különleges játékokkal bővítik a Békás-tavi játszóteret
© Forrás: Magánarchívum
Debrecen – Várhatóan a játszótér legizgalmasabb látványossága egy különleges cirkáló lesz. Négy különböző, felnőttek által is bejárható szinttel rendelkezik a 16 négyzetméteres fedélzetű hajó. A biztonságos rámparendszer kialakításának köszönhetően babakocsival és kerekesszékkel is fel lehet majd rá menni.

Nemcsak a hatalmas cirkáló „köt ki” idén a Békás-tó partján, hanem „leszáll” egy propelleres billegő repülőgép. Lesz benne műszerfal, szócsőpár, vezetőfülke, kaleidoszkóp és gépház is – tudatta közleményében a debreceni önkormányzat.

Az ASAPA Alkotócsoport Kft. által telepített eszközök nemcsak formailag, hanem működésükben is különlegesek, egyedi fejlesztésűek.

A játszótér bővítése nettó 13 millió forintba kerül, amelyből 7 millió forintot finanszíroz Debrecen városa. Ötmillió forinttal járul hozzá a költségekhez a Nyírerdő Zrt és egymillió forinttal támogatta a beruházást a Szerencsejáték Zrt.

ca2

Hamarosan birtokba vehetik a gyerekek | Forrás: Magánarchívum

Az új játszóelemek építése alatt a játszótér üzemel. A közlemény szerint a cirkálót és repülőgépet a tervek szerint a tavaszi szünetben használhatják először a gyerekek.


Újra kell tanulnunk a debreceni közlekedést

Ötvenkét csomópontot érintő változtatások következnek – gyorsítanák a forgalmat.