PR cikk

2019.08.23. 13:11

Még nem késtél le a nyaralásról! – last minute vakáció tippek

Bár lassan már vége a nyárnak, vannak, akik csak a következő időszakban indulnak nyaralni.

Ez lehet egyszerűen csak azért, mert munkájukból adódóan nyáron nem tehetik ezt meg, míg mások kifejezetten a last minute-es nyaralásokra utaznak, hiszen jól tudják, hogy szezonon kívül nagyokat lehet spórolni ezekkel a lehetőséggel.

Érdemes nyitott szemmel járni, hiszen rengeteg utazási iroda tartogat ilyen szuper last minute ajánlatokat kifejezetten azoknak, akiket nem tántorít el a pihenéstől, feltöltődéstől az sem, ha mindezt szeptemberben vagy októberben kell megtegyék.

Légy spontán, nyaralj last minute!

Tudjuk, hogy a legtöbben szeretik a nyaralásukat jó előre betervezni, időben lefoglalni a repjegyet, a szállást, kinézni a programokat, de akkor sem kell kétségbeesni, ha augusztus végén jutna eszünkbe, hogy talán az idei büdzsébe és szabadságnapokba mégis beleférne egy hazai vagy külföld út. Személyes preferencia és pénztárca kérdése, hogy egy néhány napos itthoni út mellett döntünk, avagy előkapjuk a legnagyobb bőröndünket és elutazunk valamelyik tengerpartra. Egy biztos: bárhogy is döntenénk, még nem késtünk le semmiről, sőt! Most lépnek érvénybe azok a kihagyhatatlan ajánlatok, amikkel sokszor olyan helyekre is eljuthatunk, amiket más körülmény között, esetleg főszezonban nem engedhetnénk meg magunknak. Érdemes egy kicsit kilépni az előretervezők köréből és kicsit spontánabbnak lennünk, mert nagyon megéri!

Tengerparton ősszel/télen? Nincs lehetetlen!

A következőkben olyan utazási tippekkel szolgálunk, amik központjában a napsütés és a víz van. Mivel a legtöbben a pihenést, a kikapcsolódást csakis egy homokos tengerparton, egy napernyő alatt csücsülve tudják elképzelni, ezért a következő helyek közé olyanokat válogattunk, ahol a sok napsütés és a meleg hullámok szinte egész évben garantáltak.

Málta például az egyik ilyen csodálatos hely, ami viszonylag könnyedén megközelíthető Magyarországról is, mi több, itt még októberben is 20 fok felett van a tenger hőmérséklete, így a fürdőzésről sem kell lemondani. Vagy említhetnénk még a Kanári-szigetek egyedülálló klímáját is, ami lehetővé teszi, hogy a szigetcsoport legnagyobb tagján, Tenerifén akár januárban is igazi nyári melegben legyen részed.

A Portugáliától 900 kilométerre fekvő Madeirán az október az enyhe szubtrópusi éghajlatnak köszönhetően még javában főszezonnak számít, így az Atlanti-óceánban október végéig biztosan fürödhetsz, ha ezt az úti célt választod last minute ajánlatból.

Ha messzebb merészkednél és a nyaralásodat novembertől késő márciusig ejtenéd meg, ott van még Dubaj, ahol aztán tényleg egész évben szezon van. Itt még novemberben is 29 fokban lehetsz, mi több, a tenger hőmérséklete se megy ettől sokkal lejjebb. Ha szereted a napot, a homokos tengerpartokat, a nyüzsgést és nem riadsz meg attól sem, hogy egy teljesen új kultúrával fogsz találkozni, akkor ajánljuk figyelmedbe ezt a helyet is.

Tel-Aviv nemcsak egy gyönyörű város, de egy olyan hely is, aminek a belvárosából is csak pár percedbe kerül, hogy eljuthass a Földközi-tenger partjára. Tel-Aviv alig 14 kilométeres partszakaszán 16 különböző strand várja, hogy valamelyikhez eltérj, hiszen a napsütés és a meleg az év szinte minden napján adott hozzá.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!