Nagy megtiszteltetés érte az ifjú nánási kajakost

Máró Anna
Máró Anna - © Fotó: Magánarchívum
Hajdúnánás – A tehetséges Máró Anna nem unatkozott a dunavarsányi edzőtáborban.

A hajdúnánási Domino Diáksport Egyesület fiatal sportolóját, Máró Annát hatalmas megtiszteltetés érte nemrégiben, ugyanis bekerült a magyar kajak–kenu kölyök válogatott keretébe.

Örült a hírnek

– Négy évvel ezelőtt kezdtem el kajakozni, ez volt az első sportág, amelyet kipróbáltam. Egyik barátomtól hallottam erről a lehetőségről, egyből megtetszett. Eddigi pályafutásom során több versenyen értem el szép helyezést: a Diákolimpián, valamint az Országos Vidék Bajnokságon a dobogó harmadik fokára állhattam fel, míg a magyar bajnokságon hatodik helyen értem a célba – kezdte a beszélgetést Máró Anna.

Ilyen sikerek után sokan úgy gondolhatják, hogy a tehetséges versenyzőt egyenes út vezette a nemzeti együttesbe.

– Nagyon boldog és büszke voltam, amikor bekerültem a válogatottba. Kissé váratlanul ért a hír, hiszen egy ideig úgy nézett ki, hogy nem lehetek tagja a csapatnak. Ebben az eredményben rendkívül fontos szerepet játszanak az edzőim, illetve a szüleim, akikre folyamatosan számíthatok. Dunavarsányban egy hetet töltöttünk el, naponta két edzésen vettünk részt, de volt, amikor három tréning várt ránk. Kifogástalan körülmények fogadtak bennünket, a kiválóan felszerelt konditerem is minden igényt kielégített. Baráti viszonyt ápoltam a többi kajakossal, ám a Dunán ellenfélként tekintettünk egymásra. A legnagyobb nehézséget a vízfelület megszokása okozta – mesélte lapunknak Anna.

A meghívó kellő motivációt biztosíthat a további célok eléréséhez, a tehetség a legfőbb vágyát is megfogalmazta a Naplónak.

– Mindenképpen szeretnék a válogatott keretében bennmaradni. Nagy álmom, hogy egyszer az olimpián képviselem Magyarországot. Több példaképem van, a trénereimre, Varga Lajosra, illetve Bardóczi Krisztiánra, valamint Szabó Gabriellára és Kárász Annára is felnézek – zárta mondandóját az ifjú reménység.

HBN–BÁ
hirdetés