Nagy meglepetés: csak ikszre volt elég a DVSE Tatabányán

Akt.:
Nagy meglepetés: csak ikszre volt elég a DVSE Tatabányán
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Megszorongatta az újonc a csalódott debreceni pólósokat.

Megkezdődtek a küzdelmek a férfi vízilabda OB I. középszakaszának alsóházában is: a DVSE számára Tatabányán indult a sorozat szombaton délután. A debreceniek legjobb csapatként vágtak neki a folytatásnak, ellenben a rivális nem dicsekedhetett túl jó mutatókkal, mégis meglepetéseredmény született, 9–9-es döntetlennel zárult az összecsapás.​

Sergi Mora Belmonte szerzett vezetést a vendégeknek, ám Práczky Károly gyorsan egyenlített. Nem sokkal később Halek Márton és Szőke Szabolcs is betalált, 3–1 után Francsics Dánielnek sikerült csökkenteni a hátrányt.

A második negyedben inkább a küzdelem dominált, egyetlen gól esett csupán, Kállay Márk egy megúszás után volt eredményes.

Szoros volt a vége

A fordulást követően már eseménydúsabb percek következtek, három-három találat esett mindkét oldalon. Császár Györgynek hála ismét közelebb kerültek a hazaiak a cívisvárosiakhoz, ám jött Babay Árpád és újra kettővel ment a Varga-alakulat. Négy akciógól követte egymást, Regős Áron, Babay, Garancsy András és Pataki Gergely is hallatott magáról– 7–5-ös hajdú-bihari fórnál következett a záró felvonás.

Ugyan Szőkének hála már megnyugtató előnybe került a Debrecen (8–5), de a Tatabánya ezt nem hagyta annyiban, megnyomták a végét Zantleitner Tamás tanítványai. Két perccel a vége előtt 9–8-at mutatott az eredményjelző a DVSE-nek, azonban Francsics értékesíteni tudott egy emberelőnyös helyzetet, ezzel ikszre hozva a találkozót.

A DVSE március 5-én, szombaton 16 órától a Szentest látja vendégül.

HBN


A tények

EBP Tatabánya-Debrecen 9-9 (2-3, 0-1, 3-3, 4-2)

Tatabánya – Gyémánt Fürdő, 75 néző. Vezette: Csizmadia Zs., Marjay Zs.

TATABÁNYA: Zivojinovic – Salamon A., Francsics D. 2, Kiss Gy., Regős Á. 2, Mocsári M., Práczky K. 2. Csere: Garancsy A. 2, Máthé B., Dobay G., Sebestyén B., Császár Gy. 1, Tatár R. Edző: Zantleitner Tamás.

DEBRECEN: Lévai M. – Kállay M. 1, Smitula G., Süveges M., Sergi Mora 2, Babay Á. 2, Halek M. 1. Csere: Müller M., Kuncz T., Pataki G. 1, Fekete G., Szőke Sz. 2. Edző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 5/2.

Gól – büntetőből: 0/0, ill. 1/1.

Kipontozódott: – , ill. Süveges Máté.

hirdetés