Nagy lépést tettek a lokisták, de még nincs vége

Akt.:
Nagy lépést tettek a lokisták, de még nincs vége
© Fotó: Matey István
Debrecen – Szatmári Csaba úgy véli, kellett a siker, ám még hosszú lesz a harc a bentmaradásért.

Kemény csatában, a végén tíz emberrel játszva győzte le a DVSC az Újpestet a Nagyerdei Stadionban szombaton este, és ezzel elmozdult a kiesést jelentő 11 helyről. Ehhez kellett a vetélytársak botlása is, ugyanis a DVTK csak ikszelt Gyirmóton, az MTK és a Mezőkövesd pedig vereséget szenvedett a 30. játéknapon.

Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Nagy volt a nyomás

A végül Heris öngóljával eldőlt találkozót végigfutballozta a Debrecen középső védője, Szatmári Csaba.
– Mivel kieső helyen vártuk az Újpest-meccset, ezért hatalmas volt rajtunk a nyomás, hogy begyűjtsük a három pontot – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak a hátvéd. – Aztán a félidőben a többi részeredményről is értesültünk, ez csak tovább fokozta a ránk nehezedő terhet. Örülök, hogy végül sikerült legyőznünk a fővárosiakat, ezzel nagy lépést tettünk előre, de nyilván még semmi sem dőlt el – mondta Szatmári, aki arról a momentumról is szót ejtett, amikor Filip kiállítása miatt emberhátrányba kerültek. – Megijedtünk akkor, de nem volt idő hüledezni, gyorsan rendeztük a sorokat és még koncentráltabban tettük a dolgunkat. Ami pedig a hangulatot illeti, csak felső fokban tudok róla nyilatkozni. Valóban a 12. játékosunk volt a szurkolótábor, bízom benne, hogy a következő hazai mérkőzésünkön is sokan lesznek – mondta a labdarúgó, akit egy kis esélylatolgatásra is felkértünk. A hajdúságiak sorrendben a Fradival, a Honvéddal és a Diósgyőrrel találkoznak, ebből csak a kispestiek ellenit vívják hazai pályán a piros-fehérek.

Nehéz sorozat

– Nagyon nehéz három meccs van még előttünk, úgy vélem, 4-6 pont már elég lehet a bentmaradáshoz, de természetesen azon leszünk, hogy mindhárom összecsapást megnyerjük – fogalmazta meg véleményét. – Abban az esetben biztosan nem kell számolgatnunk a szezon végén, mindenki azon van a társaságból, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból – mondta Szatmári.

HBNHAON-ÉLŐ – DVSC vs. Újpest 1-0 (0-0)

A labdarúgó OTP Bank Liga harmincadik fordulójában a DVSC az Újpest csapatát fogadta szombaton 18.00-tól a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on!


Komcsi kedvenc dala zúgott a lelátón – DVSC vs. Újpest fotókon és videókon

Hozzuk vissza a régi tűzet! – szlogennel szólították meg a debreceni ultrák egykori és jelenlegi tagjaikat, valamint minden Loki szurkolót, akinek hiányzik a régi DVSC mérkőzések hangulata. A Hódos Imre Sportcsarnoktól szervezetten vonultak a Nagyerdei Stadionba az Újpest elleni találkozóra.


DVSC: némi levegőhöz jutottak

A DVSC egy öngóllal megverte az Újpestet, de még egyáltalán nem nyugodhat meg három körrel a vége előtt.