Nagy erőkkel oltották a Szoboszló és Kaba között felcsapó lángokat

Nagy erőkkel oltották a Szoboszló és Kaba között felcsapó lángokat
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Tegnap összesen tízszer vonultak a megye tűzoltói avartüzek miatt. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Mintegy huszonöt hektáron égett a nádas hétfőről keddre virradó éjjel Hajdúszoboszló és Kaba között. A tüzet a hajdúszoboszlói, a debreceni, a püspökladányi tűzoltók nagy erőkkel oltották. A beavatkozást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűz során egy faszerkezetű ól és raklapok is megsemmisültek.

Ötszáz négyzetméteren égett az avar és a nádas Görbeházán, a Virág utca végében, és Hosszúpályiban egy hektárnyi területen. Nádudvaron szintén egy hektáron égett az aljnövényzet a Kocsordosi út közelében, kedden. Hajdúhadház, Újléta, Téglás és Szerep külterületén is a száraz aljnövényzet lángolt. Az egységek vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Gödörben összehordott szemét égett, Hajdúsámsonban, a Nyugati utcában, tegnap délben. A tűz átterjedt a szomszédos lakatlan ingatlan kertjére is, ahol 50 négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Egy százliteres szeméttároló tartalma égett tegnap kora délután Debrecenben, a Hatvan utca és a Tisza István utca sarkán. A debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Szerszámtároló gyulladt ki tegnap délután Debrecenben, a Külső Létai úton. A tűz átterjedt az aljnövényzetre, ami ötszáz négyzetméteren lángolt. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el azt.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –