Nagy érdeklődés övezi a holland-brazil meccset

A hírek szerint telt ház várható a Brazília–Hollandia negyeddöntőn a dél-afrikai világbajnokságon – a szurkolók szinte megrohamozták a jegyeket árusító helyet, s akár több órát várakoztak, hogy belépőkhöz jussanak.

A Nelson Mandeláról elnevezett stadion – ahol az összecsapást játsszák péntek délután – eddig még egyszer sem telt meg teljesen a torna alatt.
A brazil válogatott egyik legnagyobb sztárja, Kaká magabiztosan várja a következő erőpróbát, hiszen azt nyilatkozta, meg sem állnak a döntőig… Ezzel szemben a szövetségi kapitány, Dunga arról beszélt, hogy sokat kell még javulniuk minden területen akkor is, ha uralták a Chile elleni mérkőzést.

 

The Sun David Beckhamet követeli a szövetségi kapitányi posztra

Angliában még mindig a vasárnap kiesett válogatott kudarca a fő téma. Az egyik legnagyobb példányszámú brit bulvárlap, a The Sun David Beckhamet követeli a szövetségi kapitányi posztra, akinek ugyan nincs edzői tapasztalata, sőt világbajnoki címe sem – mint Maradonának –, azonban ismeri az angol játékosokat és tekintélye is van.

 

Csalódott Franciaország is

Csalódott Franciaország is: az ottani szövetség elnöke, Jean-Pierre Escalettes lemondott. A sportminiszter, Roselyne Bachelot néhány nappal korábban kijelentette, ez a lépés elkerülhetetlen. Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke azonban arra figyelmeztette a francia politikusokat, ne avatkozzanak a helyi szervezet belügyeibe, hiszen a FIFA ezért felfüggesztheti tagságukat. A nyugat-európai országban társadalmi-politikai viharokat kavart a válogatott csapat (le)szereplése, illetve az együttes körül kialakult botrány, amelyet Anelka hazaküldése indított el.

Címkék: , , , ,