Nagy elismerést kapott a debreceni tesitanár

Balról jobbra: Rozsondai Tibor, a HBm Diáksport Szövetség titkára, Lakatos István testnevelő, Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke és Kovács Zoltán, a HBm Diáksport Szövetség elnöke
Balról jobbra: Rozsondai Tibor, a HBm Diáksport Szövetség titkára, Lakatos István testnevelő, Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke és Kovács Zoltán, a HBm Diáksport Szövetség elnöke - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A Magyar Diáksport Szövetség minden évben díjazza a diáksport területén kiemelkedő munkát végző testnevelő tanárokat „A Tanév Legeredményesebb Diákolimpiai Testnevelője” címmel. Az országban 20 testnevelő tanár kapta meg a díjat.


A kitüntetés hajdú-bihar megyei tulajdonosa Lakatos István, a Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény testnevelője lett, a díjat magas színvonalú munkájáért és kimagasló versenyeredményeit. Tornászai szerepeltek a legeredményesebben az Országos Diákolimpián, 5 arany, 1 ezüst, 4 bronzérem, 2 negyedik és 1-1 ötödik – hatodik helyezést szerezve. Ezen kívül számos kupagyőzelemmel is büszkélkedhetnek.

A díjátadásra a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében került sor Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) elnöke, Cseh László világ- és Európa bajnok, ötszörös olimpiai érmes úszó és Martinek János, kétszeres olimpiai-, világ- és Európa-bajnok öttusázó jelenlétében.
hirdetés