Nagy elismerés az egyetemi professzornak, egyenesen Franciaországból

Kovách Imre
Kovách Imre - © Fotó: unideb.hu
Debrecen – Külföldi levelező tagjának választotta a francia akadémia a Debreceni Egyetem professzorát, Kovách Imrét.

Az Académie d’Agriculture de France nemcsak a mezőgazdasággal, de a környezettel, a város és vidék kapcsolatával, a vidékfejlesztés politikai gazdaságtanával és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kutatások területén elismert szakemberek tudományos intézménye is, melynek március 23-i akadémiai ülésén Kovách Imre szociológust, a Debreceni Egyetem Politikatudományi és Szociológiai Intézetének professzorát a Környezet és terület/vidék szekció külföldi levelező tagjává avatták.

A francia akadémiának 38 országból 60 külföldi rendes és 60 levelező tagja van.

Kovách Imre kutatásaiban egyaránt foglalkozott a közép-kelet európai mezőgazdaság átalakulásával, a szocialista országok mezőgazdasági kistermelőinek helyzetével, város és vidék kapcsolatával, de készített összehasonlító elemzést Párizs és Budapest környéki vidéki területek fenntartható fejlődéséről is. Többször volt ösztöndíjjal a Sorbonne-on, publikációi jelentek meg francia kutatókkal közösen, elnöke volt a European Society for Rural Sociology-nak.

– Debreceni Egyetem –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés