Sport

2015.07.21. 18:21

Balogh szerint Storck precíz és maximalista

Debrecen - Balogh Norbert úgy véli, határozott, elszánt vezér került a válogatott élére.

Debrecen - Balogh Norbert úgy véli, határozott, elszánt vezér került a válogatott élére.

Kis túlzással bombaként robbant a hír, miszerint a Magyar Labdarúgó Szövetség Bernd Storckot nevezte ki a hátralévő négy Eb-selejtező mérkőzés idejére a magyar labdarúgó-válogatott élére. Erre a lépésre azért volt szükség, mivel a Hertha BSC nem járul hozzá a továbbiakban ahhoz, hogy Dárdai Pál a német klub mellett a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozzon. Storck munkáját a Dárdai által korábban összeállított szakmai stáb segíti majd.

A fiatal szakember, Dárdai Pál 2014 szeptemberében kezdte meg a munkát a nemzeti együttessel, és öt, vereség nélkül abszolvált Európa-bajnoki selejtező után távozik. Magyarország jelenleg az F csoport harmadik helyén áll, legközelebb, szeptember 4-én pedig Romániával találkozik, amikor is már az új tréner vezeti harcba „fiainkat”.

Igazi német

A Loki ifjú korosztályos válogatott csatárának, Balogh Norbertnek vannak tapasztalatai Bernd Storckkal kapcsolatban, hiszen az U20-as nemzeti együttesnél dolgozott már együtt a trénerrel.

– Remek edzőnek tartom, jó mentalitású, igazi német, aki számára csakis a százszázalékos teljesítmény az elfogadható és mindig percíz munkát végez. Nagyon odafigyel a játékosokra, a taktikai futball híve, úgy tűnik, hasonló a felfogása, mint Dárdai Pálnak. Nem tudom megítélni, jó ötlet volt-e, hogy őt nevezték ki, ez majd csak később fog kiderülni. Kíváncsi vagyok rá, hogy fognak hozzáállni a játékosok, mert azon is sok múlhat, eddig ő az utánpótlásban tevékenykedett, vagyis neki is változnia kell valamilyen szinten. Egy biztos, egy határozott, elszánt emberről beszélünk, szerintem meg fogja állni a helyét – vélekedett Balogh, aki elárulta, nem lepte meg a kinevezés.

Arról is kérdeztük a fiatal támadót, mit gondol, idővel esetleg Storck személye közelebb segítheti-e a válogatotthoz. – Azóta sem tudom, végül miért hagyott ki a vb-keretből, mindenesetre minél jobban szeretnék teljesíteni az elkövetkezendő időben, meglátjuk, ez elég lesz-e egy meghívóhoz.


Budapest - A Hertha nem engedte tovább a „kettős játszmát”, Bernd Storck veszi át a Dárdai-csapatot.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!