Helyi közélet

2013.02.09. 14:19

Disznótort ült ma Szentpéterszeg

Szentpéterszeg - A legjobb hurkát az Alföld Takarékszövetkezet szentpéterszegiekből álló csapata, míg a legízletesebb, leggusztusosabb kolbászt a békéscsabai gárda készítette a zsűri szerint a VII. Hurka- és kolbásztöltő Fesztiválon.

Szentpéterszeg - A legjobb hurkát az Alföld Takarékszövetkezet szentpéterszegiekből álló csapata, míg a legízletesebb, leggusztusosabb kolbászt a békéscsabai gárda készítette a zsűri szerint a VII. Hurka- és kolbásztöltő Fesztiválon.A szentpéterszegiek szombati disznótoros versenyén huszonhat gárda merült könyékig a darálékban, s fűszerezte, formázta a finomságokat.

A megmérettetés alkalmával az érdeklődők kóstolójegy ellenében nem csak reggelire lakhattak jól a hurka és a kolbász mellett tepertővel, hagymás vérrel, de az ebédjük is megvolt (orjaleves, toroskáposzta, pecsenye, stb.).

Aki nem lakott jól pukkadásig napközben, az este disznótoros vacsorára, bálra válthatott belépőt. Fotók: Ratalics László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában