Nagy az érdeklődés a Real Team Kupa iránt

Nagy az érdeklődés a Real Team Kupa iránt
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Immáron 16. alkalommal rendezik meg december 27-30. között az ország egyik legjelentősebb kispályás futballtornáját, a Real Team Kupát, ami iránt idén is óriási érdeklődés mutatkozik – hangzott el Debreceni Péter főszervezőtől a hétfőn megtartott sajtótájékoztatón.

Az esemény megálmodója mellett Gulácsi Bence társszervező és Holman Dávid valamint Ferenczi János, a DVSC két labdarúgója vett részt.

– A torna évről évre telt ház előtt zajlik, így lesz ez most is, sajnos a Hódos befogadó képessége erősen korlátozott a kilátogatni kívánó szurkolók számához képest. Szó van róla, hogy jövőre esetleg a döntőt a Főnix Csarnokba visszük – tájékoztatott Debreceni, aki azt is elmondta, ezúttal lesznek változások a lebonyolításban, több külföldi csapat is jelezte részvételi szándékát, az eddig használt 5×2 méteres kapuk helyett ebben az évben 4×2-es kapukra játszanak majd. – Az biztos, hogy ebbe nehezebb lesz majd betalálni – szólt hozzá Ferenczi János, aki a legutóbbi Real Team gólkirálya volt a Grand Casino színeiben. – Nagyon várjuk minden évben a tornát, most is felkészülünk és igyekszünk visszavágni a múltkori döntőben elszenvedett vereségért a Victor Securitynek – fogalmazott a játékos.

A legutóbbi győztest erősítette Holman Dávid, aki most is ott lesz a Victor Securityben. – Tavaly voltam először résztvevője a tornának, noha korábban már sokat hallottam róla, hiszen sok NB I-es futballista teszi itt tiszteletét ilyenkor. Biztos, hogy most is színvonalas versengésre kerül sor – mondta Holman.

A csoportmeccsek december 27-29. között zajlanak, a fináléra pedig 30-án kerül sor, a győztes 1 millió forinttal gazdagodik. Idén képes online közvetítésben is gondolkodnak a szervezők.

HBN