Nagy az érdeklődés a rajt iránt

Nagy az érdeklődés a rajt iránt

A Loki hátvédje, Mészáros
Norbert örülne annak, ha zsúfolt
lelátók előtt fogadnák a DVTK-t.

Klasszikus keleti rangadóval indul a Soproni Liga tavaszi idénye: a bajnoki címvédő DVSC-TEVA a Diósgyőri VTK-t fogadja pénteken este hét órától az Oláh Gábor utcában. Az összecsapásnak az is presztízsjelleget kölcsönöz, hogy tavaly, az őszi első fordulóban a borsodiak 1–0-ra legyőzték Herczeg András klubmenedzser alakulatát.

A hazaiakat tehát a visszavágás is fűti majd, ám az edzőváltáson és jelentős keretmódosuláson átesett DVTK sem lesz majd motiválatlan a BL-t is megjárt cívisvárosiak ellen. A mérkőzés iránt nagy az érdeklődés mindkét szurkolótábor részéről, de igencsak futballra éhesen várják már a játékosok is a Loki-Diósgyőrt.

Kiszolgálni a közönséget 

– A többiek nevében is kijelenthetem, hogy nagyon szeretnénk már pályára lépni – szögezte le Mészáros Norbert, a debreceniek védője. – Hosszú volt ez a tél, kemény felkészülésen vagyunk túl, most már jó lesz végre bajnokin is bemutatkozni, hiszen meccselni sokkal jobb, mint edzeni. Ráadásul én is osztom azt a véleményt, miszerint sokan lesznek a DVTK elleni mérkőzésünkön, az pedig még jobban feldob egy labdarúgót, ha zsúfolt lelátók előtt focizhat – ismerte el Mészi, aki az ellenfélről is ejtett néhány szót.

– Biztos vagyok benne, hogy a diósgyőriek rendkívül motiváltak lesznek! Azon túl, hogy mindenki a bajnokcsapat skalpjára vágyik, az új edző személye is doppingként hat majd rájuk, hiszen mindenki szeretné bizonyítani Tornyi Barnabásnak, helye van a kezdőben. Nem számítok tehát könnyű mérkőzésre, de nekünk is nagyon fontos, hogy jó rajtot vegyünk és győzelemmel szolgáljuk ki a remélhetőleg minél nagyobb számban kilátogató közönségünket.

Sokan jönnek

Ahogyan azt a korábbi években megszokhattuk, ismét sok vendégdrukker kíséri el a DVTK együttesét Debrecenbe, akik vélhetően megtöltik majd az Oláh Gábor utcai stadion vendégszektorát. Információink szerint már hétfőn több szurkolói busz megtelt és továbbiak indítását tervezik a borsodi klubnál. A fanatikus diósgyőri szimpatizánsok kedvét csak tovább fokozza, hogy a tabella hátsó régiójában tanyázó DVTK jelentős átalakuláson ment át a télen, többek között olyan neves futballisták tették át székhelyüket Miskolcra, mint a két egykori lokista, Bajzát Péter és Bojan Brnovics.

És ne feledjük, a kispadon is változás történt, a diósgyőriek korábbi sikeredzője, Tornyi Barnabás vette át a marsallbotot.

T.N.További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek