Nagy az anyagi kár a debreceni tűz után

Nagy az anyagi kár a debreceni tűz után
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Tűzesetek, vízeltávolítás, visszaáramló füst: így telt a hajdú-bihari tűzoltók vasárnapi napja. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Egy szabadtéri színpad felett kifeszített ponyván nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze Balmazújvároson, a Kastélykert utcában. A város önkormányzati tűzoltóit riasztották vasárnap délelőtt, akik kéziszerszámokkal eltávolították a csapadékvizet.

Egy családi ház melletti tároló lángolt tegnap délután Debrecenben, a Monostorerdő utcában. A lángok átterjedtek a családi ház tetőszerkezetére is öt négyzetméteres területen. A debreceni hivatásos egységek vonultak, akik két vízsugárral oltották el a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki, de nagyobb anyagi kár keletkezett.

Nyári konyha kéménye gyulladt ki tegnap délután Szakolyban, a Zrinyi utcában. A szakolyi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével eltávolították az izzó részeket a kéményből.

Füst áramlott vissza egy lakóházba Tiszadadán, a Kőrösi Csoma Sándor utcába. Késő délután riasztották a hajdúnánási hivatásos és a tiszavasvári önkormányzati tűzoltókat. Az épületet átvizsgálták, majd átszellőztették azt. A mentőszolgálat egy sérültet füstmérgezés gyanújával kórházba szállított, egy másik lakó pedig ideiglenesen a szomszédokhoz költözött.

Egy idős ember nem tudta a mentőszolgálatot beengedni második emeleti otthonába a Dobozi utcában, ezért riasztást kaptak a debreceni hivatásos tűzoltók vasárnap este. Az egység kihúzós létrán át az erkélyen keresztül bejutott a lakásban, majd az ajtót a mentőszolgálatnak kinyitotta.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Hajdú-Bihar - A Szabó Lőrinc utcában eltört egy gázszabályzó. Ügyeleti hírek. Szombat kora délután a debreceni Szabó Lőrinc utcába riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit. A helyszínen gázszabályzónak tolatott egy autó, amelynek következtében a gázszabályzó eltört, és a gáz a levegőbe szi...

Hajdú-Bihar - Sűrű napja volt csütörtökön a hajdú-bihari lánglovagoknak. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől. Csütörtök hajnalban Hajdúszoboszlón, a Bárány utcában egy tizenkét négyzetméteres melléképülethez épített filagória égett. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy ...