szon-sportoldal

2008.06.19. 08:35

Medúzák között tempózott

<p>Nyíregyháza, Perth - Három bronzéremmel térhetett haza az ausztráliai Perthben rendezett szenior úszó világbajnokságról Szokol Dianna, nyíregyházi fogorvos.</p>

A tizenkettedik alkalommal megrendezett ilyen jellegű viadalon hatalmas mezőny vett részt: több, mint 800 úszó csobbant vízbe, versenyszámonként 40-50 futamot rendeztek – mindvégig ragyogó hangulatban. Varga Sándor tanítványa végül a 400 és 800 m-es gyorsúszás valamint a 3000 méteres nyíltvízi hosszútávúszás eredményhirdetésénél állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Szokol Dianna az európaiak közül mindhárom versenyszámban a legjobb eredményeket érte el.

Európa-bajnokhoz méltó módon teljesítettem, ám sajnos versenyszámonkét két-két tengerentúli úszó nem volt tekintettel ezekre a címekre – mondta élménybeszámoló gyanánt Szokol Dianna. – Az első versenyszámomat, a 800 métert este kilenc órakor tudtuk le, majd a rövidebbik távon is harmadik helyen csaptam célba. Szabadidőnkben sok látványosságot szemrevételeztünk, de azokat az élményeket, amit a hosszútávúszás közben éltem át, nem kívánom senkinek. Hogy hideg, sós és hullámzó volt a víz, az még hagyján, de attól már szó szerint kirázott a hideg, hogy medúzák közé csapva kellett kartempózni. Irtózom az ilyesmitől, így nem is bántam, hogy szemben a tavalyival, most nem öt-, csak háromezer méter volt a táv.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!