Nádudvari remekek a Tímárházban

Debrecen – Úton címmel nyílik meg november 3-án 17 órakor a Tímárházban a BSZC Nádudvari Népi Kézműves Szakiskola felnőtt nemezkészítő szakos hallgatóinak kiállítása.

Köszöntőt mond Szőnyi Sándorné, a Debreceni Művelődési Központ igazgatóhelyettese. A kiállítást megnyitja Vetró Mihály, a BSZC Nádudvari Népi Kézműves Szakiskola művészeti vezetője, nemezkészítő mester. Közreműködik a Debreceni Citerazenekar.

A Nádudvari Népi Kézműves Szakiskola 2006 óta foglalkozik a nemezkészítő mesterség oktatásával, a kezdetektől Vetró Mihály mester irányításával. A nemezkészítő munka elméleti ismereteinek átadása mellett a műhely oktatói: Árvai Anikó és Vetró Mihály. Mindkét mester a nemezkészítés csínját-bínját igaz szeretettel, a mesterség iránti elkötelezettséggel és tudással adja át fiatal és felnőtt hallgatói számára. Az iskola nem csupán a fiatal, érettségi előtt álló tanulók számára nyitott, hanem jó néhány éve felnőttképzési formában is tanítják a mesterség alapjait.

A mostani kiállításon végzős és felnőttképzésben résztvevő hallgatók mutatkoznak be, akinek a munkái között szép számmal akad a hagyományos nemezkészítést bemutató, illetve egészen újszerű, modern technikákat felvonultató produktum. A csodálatos nemezszőnyegek mellett viseleti darabokat, kiegészítőket (táskákat, mellényeket, kalapokat, sálakat), játékokat, ékszereket is láthat az érdeklődő közönség.

A kiállítás időtartama alatt a Kisgalériában Árvai Anikó és Vetró Mihály nemezkészítő mesterek alkotásai láthatók.

Mindkét tárlat december 15-ig tekinthető meg keddtől péntekig 10 és 17 óra között, valamint szombatonként 10-től 14 óráig. Vasárnap, hétfő szünnap.

– Debreceni Művelődési Központ –