Ivóvíz-ügy: súlyos bírság, egyelőre még csak első fokon

Akt.:
Ivóvíz-ügy: súlyos bírság, egyelőre még csak első fokon
© Illusztráció: Pixabay
Hortobágy, Nádudvar – A két településen az ivóvízminőség-javító program lezárása után sem tökéletes minőségű az ivóvíz – állapította meg vizsgálóbizottság –, ezért a megyei ivóvízminőség-javító önkormányzati társulást összesen 267 millió forint visszafizetésére kötelezte a vizsgálóbizottság csütörtökön meghozott első fokú határozatában – tájékoztatta a Naplót Bakó István.

A társulás vezetője elmondta azt is, hogy fellebbeznek a határozat ellen, tehát az nem jogerős. Hozzátette: az üzemeltető szerint a nádudvari ivóvíz minősége tökéletes, ezért ott nem állja meg a helyét a bizottság határozata. Hortobágy-Szásztelken továbbra is magas a bórtartalom, ezen mihamarabb javítani szeretnének, és ezáltal a bírság összegének csökkentését szeretnék elérni.

HBN


Minden tekintetben jó víz folyik a csapból Hortobágyon (képünkön a Hortobágyi Nyitnikék Óvoda gyermekei)
Hajdú-Bihar - Már mindenhol iható a csapvíz, a bizottság azonban még néhány településen vizsgálódik. Napokon belül lezárulhat a megyénk több településén évek óta folyó ivóvízminőség-javító program. Ehhez az kell, hogy a hortobágyi, a zsákai, a berek­bö­ször­ményi, a hortobágy-szászteleki és a kab...Nádudvar.
HAON.HU


hirdetés