Embereket is mentettek a megyei tűzoltók

Embereket is mentettek a megyei tűzoltók
© Illusztráció: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – Szombaton is akadt dolguk a hajdú-bihari hivatásos tűzoltóknak.

Józsán, a Deák Ferenc utcában szombat délben egy ház udvarán gallyakat égettek, de a tűz eloltására alkalmas eszköz nem volt a helyszínen. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. Anyagi kár nem keletkezett.

A mentőszolgálat kérte a debreceni hivatásos tűzoltók segítségét szombaton kora délután. Egy idős ember a hatodik emeleti lakásában elesett, nem tudta lakása ajtaját kinyitni. A tűzoltók emelőkosaras gépjármű segítségével bejutottak a lakásba és átadták a sérültet a mentőszolgálatnak, akik őt kórházba szállították.

Odaégett az étel szombaton kora délután Debrecenben, a Bem téren egy társasházi lakás konyhájában. A helyszínre érkező tűzoltók oltották el a konyhatüzet. Az ott élő embert a mentők kórházba szállították.

Öt hektáron égett a kukoricatarló Hosszúpályi és Konyár-Sóstó között, a vasúti töltés mentén szombat délután. A létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók vonultak ki, majd kéziszerszámokkal eloltatták a lángokat.

Nem adott életjelet magáról egy idős nő, ezért szombat délután a debreceni tűzoltók a mentőszolgálat kérésére bejutottak a Debrecen, Piac utcai lakásába. Az idős ember elesett és nem tudott felállni. A tűzoltók tolólétrán át, károkozás nélkül jutottak be, majd átadták a mentőknek a sérültet.

Nádudvaron, a Szamos utcában egy családi ház fürdőszobájában egy felnőtt és egy gyermek rosszul lett. A fürdőszobában egy nyílt égésterű, vízmelegítésre szolgáló kazán volt. A püspökladányi tűzoltók mérésekkel a szén-monoxid enyhe fokú jelenlétét észlelték a házban. A gázszolgáltató szakemberei egy konvektort és a gázkazánt kiszakaszolták, lezárták. A mentőszolgálat kórházba szállította a felnőttet és a gyermeket.

HBNNádudvar.
HAON.HU


hirdetés