Dízelvonat motortere lángolt a vámospércsi állomáson

Akt.:
Hajdú-Bihar – Porral oltóval vették fel a harcot a tűz ellen pénteken. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Péntek hajnalban Debrecenben, a Burgundia utca elején és a közepén is kukatűz miatt vonult a hivatásos egység. A város tűzoltói egy-egy vízsugárral avatkoztak be.

A debreceni Kurucz utcában egy családi ház villanyóra feletti napelemes szerkezetének az invertere égett tegnap délelőtt. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezésére a tűz kialudt. A tűzoltók az épületet átvizsgálták és átszellőztették azt. Az eset során jelentős anyagi kár keletkezett.

Kutya esett péntek délben egy kútba Bocskaikertben, a Forrás utcán. A debreceni hivatásos tűzoltók dugólétrán át mentőkötél segítségével mentették ki a bajbajutott állatot.

Huszonnégy négyzetméteres disznóólban keletkezett tűz délután Hajdúszováton, a Görgey utcában. A hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. A disznóólban az eset idején nem voltak állatok, így sérülés nem történt.

Vámospércsen, a vasútállomáson egy dízelvonat motortere kapott lángra pénteken. A kiérkező tűzoltók előtt az ott dolgozók porral oltó készülékkel a tüzet eloltották. A nyíradonyi és debreceni hivatásos egységek a vonatot átvizsgálták.

Nádudvar külterületén nádas égett hatszáz négyzetméteren. A püspökladányi és a hajdúszoboszlói hivatásos egységek kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Három hektáros terület lángolt foltokban tegnap késő délután Hajdúböszörmény külterületén, a Szárkút dűlőn. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet, amely a napraforgótarlónál keletkezett.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Nádudvar.
HAON.HU


hirdetés