Nádasba dobták a strandról lopott slusszkulcsot

Nádasba dobták a strandról lopott slusszkulcsot
© Illusztráció: HBN-archív
Hajdúnánás – A hajdúnánási rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a két férfival szemben, akik a megalapozott gyanú szerint egy helyi fürdőben a sértettől táskát, ruhákat és gépkocsijának indítókulcsát tulajdonították el.

A hajdúnánási fürdő alkalmazottja 2015. június 27-én tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy a termálfürdő területén ismeretlenek egy férfi táskáját eltulajdonították, majd az abban található kulccsal az öltözőszekrényét kinyitották, amelyből ellopták a sértett ruháit és gépkocsijának indítókulcsát. A rendőrök a bejelentést követően a helyszínen adatgyűjtést és a tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható T. Tamást és M. Imrét. A járőrök a 41 éves hajdúdorogi és a 43 éves helyi férfit 2015. június 29-én elfogták és előállították a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. A terheltek vallomásukban elismerték a bűncselekmény elkövetését és elmondták, hogy az ellopott indítókulcsot Hajdúdorogon egy nádasba dobták, mert féltek attól, hogy lebuknak. A rendőrök az eltulajdonított tárgyakat a terhelteknél tartott házkutatáskor megtalálták és lefoglalták, majd azokat a sértettnek visszaadták.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság a két férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –