Helyi közélet

2017.06.21. 08:54

Megbillent a pótkocsi a rengeteg kukoricától, agyonnyomta a munkást Böszörményben

Hajdúböszörmény - Az ügyészség szerint a vádlott nem tartotta be a szükséges előírásokat. Vádat emeltek a tavaly novemberi baleset ügyében.

Hajdúböszörmény - Az ügyészség szerint a vádlott nem tartotta be a szükséges előírásokat. Vádat emeltek a tavaly novemberi baleset ügyében.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Hajdúböszörményi Járásbíróságra.

Az őstermelőként dolgozó vádlott 2016. november 12-én a délelőtti órákban a sértettel és egy további segítőjével szemes kukorica berakodását végezte a Hajdúböszörmény közelében lévő tanyáján.

A vádlott a tulajdonát képező traktorral és az ahhoz kapcsolt pótkocsival beállt az egyik tárolóépület elé, majd a pótkocsin lévő elhúzható ajtó megnyitásával engedte le a pótkocsiról a kukoricát, amit a sértett és még egy férfi talicskával hordtak be a tárolóba.

Egy idő után a vádlott a pótkocsit a hidraulikájával megemelte, hogy a benne lévő kukorica minél gyorsabban kifolyhasson.

A billentési folyamat során a vádlott a pótkocsi oldalfalát nem nyitotta fel és a platón lévő jelentős mennyiségű kukorica arra rázuhant és a pótkocsi az oldalára borult.A pótkocsi közvetlen közelében tartózkodott a sértett, akire a pótkocsi rázuhant. A hajdúböszörményi férfi a baleset során olyan súlyos mellkasi sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Fotó: police.hu

A baleset és a bekövetkezett sérülések, valamint a sértett halála közötti közvetlen ok-okozati összefüggés megállapítható - olvasható az ügyészség honlapján.

A vádlott több ponton megszegte a munkavédelmi törvény, valamint a Mezőgazdasági Biztonsági Szabályzat rendelkezéseit, amelyek a baleset bekövetkezéséhez vezettek.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a szabadlábon védekező vádlott ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.


A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást egy halálos hajdúböszörményi baleset ügyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában