Na, még egyszer, utoljára!

Az egységben lehet a fekete mezes kisvárdaiak ereje az utolsó meccsen is
Az egységben lehet a fekete mezes kisvárdaiak ereje az utolsó meccsen is - © Fotó: Derencsényi István
Kisvárda – Nem túl bő a kisvárdaiak variációs lehetősége, de a legfontosabb, hogy győzelemmel búcsúzzanak.

Vlatko Djonovics nem tágít, és a bajnokságbeli utolsó, gyakorlatilag tét nélküli mérkőzésre is úgy készíti fel csapatát, a Kisvárda Master Good SE-t, mintha a bajnoki cím vagy éppen a bennmaradás múlna rajta. Miként pénteken, a DVSC elleni idegenbeli meccs, úgy a szerdai (kezdés 18 órakor) hazai szezonzáró után sem változhat már a szabolcsiak helyezése, ami az egymást követő második NB I-es évben a hetedik lesz.

– Úgy érzem, inkább veszítettünk egy pontot Debrecenben, mint nyertünk volna egyet – tért még ki a legutóbbi mérkőzésre Vlatko Djonovics, aki a jövő évi csapat kialakításáról is folyamatosan egyeztet a vezetőkkel és a jelöltekkel. – Sajnos, ugyanazok a problémák jöttek elő, amelyek eddig is jellemeztek bennünket, és ami abból is adódik, hogy kevés a bevethető mezőnyjátékosunk. Tovább romlott a helyzet azáltal, hogy Marija Hakunova is kidőlt a sorból, így nélküle kell megvívnunk a Kecskemét elleni mérkőzést.

A szerdai mérkőzésen több kisvárdai játékos vélhetően utoljára ölti magára a csapat mezét. Várható, hogy a búcsú alkalmával ők több játéklehetőséghez jutnak?

– Először is, számomra a győzelem a legfontosabb, és az egyedüli, amit szem előtt tartok – felelte a montenegrói szakvezető. – Igaz, hogy már nincs tétje az összecsapásnak, hiszen mi már se jobbak, se rosszabbak nem lehetünk a végén a hetedik helyezésnél, a Kecskemét pedig a kiesést jelentő tizenharmadik pozícióból nem tud már elmozdulni. Mégsem gondolnám azt, hogy teljesen lényegtelen lenne, milyen eredmény születik. Ha úgy alakul a mérkőzés, hogy lehetőség nyílik rá, akkor természetesen szem előtt tartjuk majd, hogy ki búcsúzik ezen a mérkőzésen a csapattól, de ahogy máskor, úgy most is az edzéseken nyújtott teljesítménnyel lehet kiharcolni a csapatba kerülést. Túl nagy variációs lehetőségem amúgy sincs, hiszen az utolsó meccsre három kapusból és tíz mezőnyjátékosból áll a bevethető keretünk.

A két csapat ebben a bajnoki évben már találkozott Kisvárdán, novemberben a Magyar Kupában 27–19-es hazai siker született. A február 3-i, kecskeméti bajnokit pedig – már Vlatko Djonovics irányításával – 25–23-ra nyerte meg a KKC.

Címkék: , ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek