Helyi közélet

2015.06.16. 09:31

Nézessük át az autót nyaralás előtt!

Debrecen - A folyadékszintek ellenőrzésétől a csomagok rögzítéséig sok mindenre figyelni kell.

Debrecen - A folyadékszintek ellenőrzésétől a csomagok rögzítéséig sok mindenre figyelni kell.Beköszöntött a nyár, számos család dönt autós nyaralás mellett. Indulás előtt érdemes figyelmet fordítanunk a gépkocsink állapotára, hiszen egy pici odafigyeléssel sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat a szabadságunk idején.

Inkább autóval

Nyáron a magyarok nagy része az autós utazást választja. Sajnos csak kevesen gondolják úgy, hogy érdemes szervizben átnézetni autójukat a szezon előtt. Pedig sok kellemetlenséget kerülhetnének el azzal, ha a gépjárművet márkaszervizben készíttetnék fel a nyári autózásra, utazásra. Az átvizsgálás során különös figyelmet fordítanak a gumiabroncsok, a futómű állapotának ellenőrzésére, hiszen ezek hatással vannak az autó vezethetőségére, és fogyasztására is. Nyáron veszélyes lehet a téli gumik használata, így azokat le kell cserélni. A nyári abroncsok visszatételénél feltétlenül ellenőriztessük, hogy megfelelő profilmélységgel rendelkeznek-e, illetve nincs-e elöregedve a gumi anyaga. Biztonság szempontjából a fékek és a lámpák állapota is fontos, így azokat is érdemes a szervizben átnézetni. A folyadékszintek ellenőrzését és utántöltését is célszerű elvégezni.

Jobb félni…

Fontos ügyelni a csomagok biztonságos elhelyezésére, nehogy hirtelen fékezésnél, vagy balesetnél további sérülést okozzanak. A csomagtérben figyeljünk a táskák megfelelő rögzítésére, és amennyiben a tetőcsomagtartóra is pakolunk, legyünk szintén körültekintők, mert egy rosszul elhelyezett pakk könnyen balesetet okozhat. Használjunk biztonságos gyerekülést. „Az autós utazás nagyobb mozgásszabadságot és szabadabb időbeosztást nyújt a szabadságunk idején. Pár óra, és néhány ezer forint ráfordításával sok kellemetlenséget előzhetünk meg, és a nyaralásunkat biztosan nem az út szélén, trélerre várva töltjük majd, ha autónkat, ahogy a télre, úgy a nyárra is felkészíttetjük" - mondja Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában