Na így kell ezt csinálni!

Akt.:
Szabó Botond lélekjelenlétének is hála hatalmas meccset nyert meg a DVSE
Szabó Botond lélekjelenlétének is hála hatalmas meccset nyert meg a DVSE - © Fotó: Matey István
Debrecen – Az utolsó másodpercekben nyerték meg a Vasas elleni pazar hangulatú rangadót a debreceniek.

Hatpontos meccsen volt érdekelt a tabella 10. helyén álló DVSE a férfi vízilabda OB I. 19. fordulójában szerda este, mikor is a nyolcadik Vasas Plaket együttese látogatott a Debreceni Sportuszodába. Ősszel szoros derbit játszottak a felek, 10-9-re nyertek a fővárosiak – a hajdúságiak nem titkoltan ki akarták egyenlíteni a mérleget.

Mindkét csapaton érződött, nagy téttel bír a találkozó, az első próbálkozások rendre kimaradtak. Aztán Kincses Attila törte meg a csendet és szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, akiknek kapusa, Dusan Aleksic már az összecsapás elejétől kezdve bravúrokkal örvendeztette meg a cívisvárosi publikumot. Csak emberelőnyből tudott egyenlíteni a negyed végén a Vasas, Burián Gergelyt hagyták egyedül a jobb szélen, aki ki is használta az adandó lehetőséget, 1-1.


Fotó: Matey István Fotó: Matey István (galéria) ©

Egy bődületes Halek Márton-bombával indult a második etap, nem tartott azonban sokáig az öröm. A folytatásban több hazai lehetőség is kimaradt, Sedlmayer Tamás és Német Toni viszont kihasznált egy-egy emberelőnyt, 2-3. A nagyszünet előtti másodpercekben több debreceni kapufa után Tóth Péter végre pontosan célzott és egalizálta az állást.

Szoros volt

Rengeteg eladott labda, kapkodás és fejetlenség uralkodott a medencében a második félidő elején, mígnem egy szerencsés szituáció végén Takács Bálint lőtte előnybe az övéit, 3-4. Aztán érkezett a válasz is, Halek zörgette meg a hálót – 4-4 állt az eredményjelzőn, mikor következett az utolsó játékrész.

Ismét a vendégek érezhették magukat nyeregben, miután Sedlmayer hanyag eleganciával távolról hatalmas gólt lőtt. A hajrához közeledve Tóth hozta vissza a meccsbe a cívisvárosiakat, 5-5. Rendkívüli izgalmakat tartogatott az utolsó három perc, az egyik oldalon Bóbis Márton, a másikon Szabó jelentkezett be. Pörögtek a másodpercek, támadhatott a Debrecen, Szabó lóbált párat, és kilőtte a felsőt, megszerezve ezzel a nagyon fontos győzelmet a csapatnak.

A csodás siker után szombaton 16 órától újabb ütközet vár Varga Tamás alakulatára Szolnokon.

HBN


A tények

DEBRECEN – VASAS PLAKET 7-6 (1-1, 2-2, 1-1, 3-2)Debreceni Sportuszoda, 800 néző. Vezette: Mucskai P., Molnár T.DEBRECEN: Aleksic – Kállay M., Kincses A. 1, Süveges M., Szabó B. 2, Kolarik, Halek M. 2. Csere: Pataki G., Soltész A., Smitula G., Sipos D., Varga T., Tóth P. 2. Játékosedző: Varga Tamás.

VASAS: Barabás B. – Bóbis M. 1, Goreta, Sedlmayer T. 2, Hőna D., Takács B. 1, Steinmetz Á. Csere: Várnai K., Gyárfás T., Vereczkey Z., Juhász-Szelei N., Burián G. 1, Német T. 1. Edző: Földi László.

Gól – emberelőnyből: 14/3, ill. 11/5.

Gól – büntetőből: 0/0, ill. 1/0.