Növekszik a kis- és középvállalkozók hitelezési aktivitása

Növekszik a kis- és középvállalkozók hitelezési aktivitása
Debrecen. Egyértelmű élénkülésnek indult a kis- és középvállalkozások hitelezési piaca- hangzott el a kis- és középvállalkozóknak szóló Raiffeisen Üzlettárs Klub debreceni rendezvényén.

A verseny is élénkül a kis- és középvállalati (kkv) szegmensben, igaz, csak azokért az ügyfelekért harcolnak a bankok, amelyek nyertesen kerültek ki a válságból. A bankok a korábbinál jobban megvizsgálják, hogy milyen célra nyújtanak hitelt, az árakat pedig a cégek kockázatossága alapján differenciálják. A folyamat részeként a vállalkozások is újra elkezdték versenyeztetni a bankokat. Amíg a válság előtt az ár csak a nyolcadik döntési szempont volt a hitelfelvétel előtt álló cégeknél, mára ez a harmadik helyre került.
 

Bankjuk árazási stratégiát váltott
 

 
Dercsényi György kisvállalati üzletágvezető elmondta, hogy segítsenek a kkv-knak, bankjuk árazási stratégiát váltott. Átlátható, könnyen nyomon követhető BUBOR alapú árazást alkalmaznak és a THM-hez hasonló számítással segítenek a vállalkozásoknak megmutatni, hogy éves szinten mennyibe kerül egy hitel. A vállalkozások partnereként a fentieken túl úgy is igyekeznek támogatni a vállalati hitelezést, hogy bizonyos hiteleket induló költségek nélkül kínálnak a kkv-knak. HBN

Címkék: , ,