MVFC: szuperül sikerült a rajt az újonc ellen

MVFC: szuperül sikerült a rajt az újonc ellen
© Fotó: Derencsényi István, archív
Berettyóújfalu – Kiütötte a Szigetszentmiklóst a Berettyóújfalu, 9–3-ra nyertek Trenyóék.

Ahogy az várható volt, nem okozott gondot a Mezei-Vill számára az NB I-es újonc Szigetszentmiklós legyőzése, az új idény első fordulójában 9–3-ra nyertek hazai pályán az újfaluiak.

A hosszú sérülés után visszatérő Rábl János duplázott, majd Gál István is betalált. A másik oldalon Faragó Bálint szépített. A második félidőben is folytatódott a gólszüret, a 30. percben már 7–1-re vezettek a hazaiak. Ezután két gyors találatot rámolt be Szigetszentmiklós, de itt még nem volt vége. A hajrában Takács Zoltán, majd Gál István is megzörgette a hálót.

Az Újfalu trénere, Sergio Mullor Cabrera a következőket nyilatkozta a szövetség honlapjának. „Egy jó meccset játszottunk, nehéz az ilyen típusú találkozó, ahol az ellenfél igen keményen védekezik 12 méteren. De volt türelmünk kivárni a megfelelő pillanatot a gólszerzésre. Negatív számunkra, hogy három gólt kaptunk, ami a figyelem és a koncentráció hiányának számlájára írható. Ebben javulnunk kell.”


A tények

MVFC-Berettyóújfalu–Szigetszentmiklós 9–3 (3–1)

Pélfi István Rendezvénycsarnok, vezette: Újhelyi T.

MVFC: Mezei D. –Nagy I., Rábl J., Szabó P., Da Silva. Csere: László M., Nagy S., Havi Sanchez, Gál I., Amílcar, Harmati T., Trencsényi J., Nagy D., Takács Z.

Gól: Rábl J. (11., 13., 29.), Gál I. (16., 40.), Nagy I. (23.), Amílcar (26.), Havi Sanchez (30.), Takács Z. (34.), illetve Faragó B. (17.), Fülöp V. (30.), Gál M. (31.)