MVFC: ismét behúzták a megyei rangadót

Amílcar (balra) és társai tudtak nyerni
Amílcar (balra) és társai tudtak nyerni - © Fotó: Derencsényi István
Berettyóújfalu, Debrecen – Az első félidő nem hozott gólt, de később belelendültek a játékosok.

Ahogy arra számítani lehetett, a Mezei-Vill sikerét hozta a férfi futsal NB I. 11. fordulójában rendezett megyei rangadó. A Pálfi István Rendezvénycsarnokban tartott összecsapáson a Berettyóújfalu 4—1-re verte a DEAC csapatát. Az MVFC-ből hiányzott a műtét után lábadozó Trencsényi és Rafinha, Amílcar viszont újra ott volt a keretben. A debrecenieknél Tóth előző meccsen kapott piros lapja miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót.

Az első játékrészben nem született gól, a fordulás után viszont nem sokkal Rábl megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A debreceniek vezetőedzőjét, Elek Gergőt ráadásul a játékvezetők felküldték a nézőtérre. Gyorsan jött az egyenlítés, Varga talált be a cívisvárosiaktól. A folytatásban Takács duplázott, így a 32. minutumban már 3—1-re ment az MVFC. A végeredményt Nagy állította be a lefújás előtt nem sokkal.

Az Újfalu így továbbra is veretlen, és 28 ponttal vezeti a tabellát, a DEAC 12 egységet gyűjtött eddig.

Büszke tréner

„Kifejezetten elégedett vagyok a mérkőzés képével, az eredménytől függetlenül. Az első félidőben több nagy helyzetünk volt, mint az ellenfélnek. Náluk volt többet a labda, jól védekeztünk, és ültek a kontráink. Majd ha ezeket berúgjuk, akkor fogunk pontot szerezni a Mezei ellen. Tovább tartott a koncentrációnk, mint az előző meccsen, de még mindig nem végig. Büszke vagyok a játékosaimra! Ezen az úton tovább haladva szép eredményeket érhetünk el” – értékelt Elek Gergő, a DEAC vezetőedzője a klub honlapján.

HBN


MVFC—Berettyóújfalu—DEAC 4–1 (0–0)

Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, vezette: Belicza.

MVFC: Mezei — Javi Sanchez, Rábl, Szabó P., Gál. Csere: Tihanyi, László, Békési, Nagy I., Amílcar, Harmati, Nagy D., Takács. Vezetőedző: Sergio Mullor Cabrera

DEAC: Dobi — Szentes—Bíró, Vékei, Kondás, Kovács I. Csere: Krajcsi, Kasuba, Faragó, Rácz, Esztergomi, Varga, Gellérfi. Vezetőedző: Elek Gergő

Gól: Rábl (23.), Takács (28., 32.), Nagy I. (40.), illetve Varga (24.)

Sárga lap: Varga (24.), Kondás (27.)