MVFC: az elit körbe jutnának

Trencsényi Jánosék tudják, roppant nehéz dolguk lesz, de tovább akarnak jutni
Trencsényi Jánosék tudják, roppant nehéz dolguk lesz, de tovább akarnak jutni - © Fotó: Derencsényi István
Berettyóújfalu – Kemény ellenfelekkel kell felvenniük a versenyt az újfaluiaknak a BL-ben.

Kevesebb mint egy hét múlva megkezdi nemzetközi kupaszereplését az MVFC-Berettyóújfalu. Amint azt korábban már megírtuk, a Győr visszalépésével, az UEFA döntése értelmében a Mezei-Vill előtt nyílt meg a lehetőség arra, hogy elinduljon a Bajnokok Ligájában.

Három forduló után a magyar élvonalbeli futsalbajnokságot hibátlan mérleggel vezető Újfalu október 3-án, szerdán lép először pályára a BL-ben. Nívós csapatokkal találkozik az MVFC a Main Roundban, Szlovéniában: a házigazda Dobovec mellett két orosz gárda, a TTG-Ugra ­Yugorsk és a Sibiryak vár a hajdú-bihari együttesre.

Hárman mennek tovább

– Először nem bíztam benne, hogy lehetőséget kapunk, de mikor biztossá vált, mérhetetlen öröm uralkodott el rajtam. Sokat edzünk, nagyon készülünk, nehéz meccsek várnak ránk. A szlovénok hazai pályán játszhatnak, ami nem kis előnyt jelent. Az orosz bajnokság nagyon erős, ott például kétszer 25 perces egy meccs, az orosz játékosok mennek, mint a gép. A csoportunkból három gárda megy tovább, akár egy döntetlen is sokat számíthat.

Szeretnénk továbbjutni az elit körbe, és ennek megfelelően is állunk hozzá a munkához”

– mondta el lapunknak az MVFC csapatkapitánya, Trencsényi János, aki sérüléssel bajlódik.

– Lassan, de biztosan javul a térdem. Még fájdogál, azonban edzeni tudok, remélem, jövő hétre rendbe jövök! – fogalmazott Trenyó.

A hét elején rendezték a Visegrádi Négyek elnevezésű tornát, melyen a magyar férfi futsalválogatott is részt vett. A Mezei-Vill tagjai ezúttal nem erősíthették a nemzeti együttest, hiszen a BL-re koncentrálnak. De úgy néz ki, Trenyó egyébként sem öltheti magára többször a címeres mezt. – Mikor kinevezték Turzó Józsefet szövetségi kapitánynak, azt mondta, a jövő csapatát építi, így én már nem vagyok képben. Sajnálom, nehezen viselem, de el kell fogadnom – nyilatkozta a válogatott korábbi csapatkapitánya.

SZADÓ


Simán nyert a DEAC
Berettyóújfalu, Debrecen - A Berettyóújfalu egyetlen gólt sem engedélyezett a DEAC-nak, ellenben hetet berámolt a debrecenieknek. Rögtön a bajnokság elején, a második fordulóban találkozott egymással a férfi futsal NB I-ben szereplő két hajdú-bihari gárda, az MVFC-Berettyóújfalu és a DEAC. A fele...

Fotó: Derencsényi István
Berettyóújfalu - Az UEFA megvizsgálta a Győr visszalépésével kialakult helyzetet, felvette a kapcsolatot a Magyar Labdarúgó-szövetségen keresztül az MVFC-Berettyóújfaluval, mely be is adta a szükséges nevezési dokumentumokat. A versenyszabályzat 3.04-es pontja alapján kivételes esetekben az adott...További hírek a Sport kategóriából