Múzeumokat is felkerestek a kis kézművesek

Múzeumokat is felkerestek a kis kézművesek
© Fotó: Magánarchívum
Fülöp – Az „Elfeledett mesterségek” nevű kézműves táborban tehették próbára ügyességüket a fülöpi gyerekek.

Somogyi László vezetésével az egyhetes tábor keretein belül, a mintegy húsz fülöpi gyermek, többek között kosarat font, tulipános ládákat festett, linót metszett, asztali díszeket készített, de volt nemezelés, valamint agyagozás is. A gyermekek csapatokat alkottak. Minden csapat nevet választott, indulót költött. A különböző játékos, ügyességi feladatok során egymással versengve pontokat gyűjthettek.

Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

A tábort egy debreceni utazás zárta. A gyermekek érdekes és egyben hasznos látogatást tettek a Déri Múzeumban, a MODEM-ben, majd a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban. A múzeumlátogatást követően, a nagyerdei Ötholdas Pagony Játszótéren remek hangulatban folytatódott a nap. Somogyi László a múzeumban látott kiállításokhoz kapcsolódó kérdéseket tett fel a csapatoknak.

Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

A győztes csapat minden tagja ajándék vattacukorban részesült. A tábor azonban itt még nem ért véget. A haza út során, a tábor zárásaként a gyermekek megtekintették a Vámospércsi Művelődési Ház és Könyvtárban található időszakos festménykiállítást.

HBN