Múzeumok éjszakája: nosztalgiavillamossal és emlékszobával készül a DKV

Debrecen – A DKV az idén is csatlakozott a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz. A színes programok mellett 2016. június 25-én mindenki nosztalgiázhat a DKV villamos és trolibusz járatain.

Az FVV típusú, sárga nosztalgia villamos szombaton 14 óra 30 perckor és 20 órakor indul a Nagyállomásról az 1-es vonalon.

A délután 14:30-kor induló irodalmi villamoson múltidéző fényképek mellett az utasok megismerhetik Debrecen nevezetességeit, történelmét a magyar szépirodalmon keresztül.

Az esti, 20 órakor induló utazás végén pedig az érdeklődők megtekinthetik a DKV Közlekedéstörténeti emlékszobáját, ahol mintegy 1000 tárgy kalauzolja el a látogatókat az 1900 évek elejétől napjainkig.
A nosztalgiavillamosok díjmenetesen vehetők igénybe.

Az emlékszoba bárki számára díjmenetesen megtekinthető 21 és 22 óra között. 21 órakor és 21 óra 30 perckor tárlatvezetéssel egybekötött látogatást biztosítunk. Gyülekező helyszíne a DKV Zrt. Salétrom utcai telephelyének bejáratánál.

Szombaton a trolibusz szerelmeseinek is kedveskedünk, hiszen délután 14 óra 30 perctől menetrend szerint közlekedik a ZIU nosztalgia trolibusz is a 3-as vonalon, mely normál díjszabás mellett vehető igénybe.

– DKV –