Művészetek egymás között

Művészetek egymás között
© Fotó: Nagy Sándor
Berettyóújfalu – Elsőkönyves írónő bemutatkozásával nyílt meg Berettyóújfalu új kiállítóhelye.

A Makk Kálmán Moziban nyílt meg a Mozi Galéria, Berettyóújfalu új művészeti bemutatóhelye, ahol a szervezők nem csak a városban, hanem a térségben alkotó művészeknek is bemutatkozási lehetőséget kínálnak.

Fotó: Nagy Sándor Fotó: Nagy Sándor ©

Elsőként Nagyrábéról Dezső Ilona Anna képeit, és Berettyóújfalu ifjú írójának, Berek Editnek az első könyvét ajánlotta az eseményen megjelentek figyelmébe a szervező, Kocsis Csaba népművelő, aki az előbbi gondolatokkal köszöntötte a hétfő esti megnyitó közönségét.

Formálódik a folytatás

Az alkotókat személyesen is jól ismerő, szintén helyi születésű író, Bíró Gyula, a művészeket bemutató megnyitójában az alkotási folyamat nehézségei mellett kiemelte az írás, a képzőművészet okozta egyedi pillanatnak fontosságát, örömét. Bai Károly irodalmi felolvasásai jó alapot adtak a művészek gondolatainak átadásához. Így az alkotók megszólalása, az alkotások születésének rejtelmeiről, még nagyobb figyelmet és érdeklődést váltott ki.

Fotó: Nagy Sándor Fotó: Nagy Sándor ©

Dezső Ilona Anna, aki több művészeti ágban is jelentős eredményeket tudhat már magáénak, most a legújabb képeinek válogatását hozta el. Benne a virágok szépségeinek titkát, a bohóc szomorúságát, kutató alkotói kíváncsiságát, de mindezek előtt, a tájak festői látványát, érzelmi töltetét. Kifejezte azt a meg­győződését, hogy eredményes alkotás csak akkor lehetséges, ha az alkotóban meg van a szándék és a kitartás mindennap az önként vállalt, belső sugallatok létrehozására, közreadására.

Berek Edit Lélekvesztő című kötetének megszületését olyan indulásnak tekinti, amelynek már a folytatása is formálódik.
A korábbi könyvelői munka helyett, úgy gondolja, a következőkben irodalmi tevékenysége kerül előtérbe, erre reményt ad az első kötetének eddigi kedvező fogadtatása.

HBN–KS