Művelődési és oktatási intézmények összefogása

A DMK szakembereinek irányításával másfél éves programsorozat kezdődött.

Debrecen. A Debreceni Művelődési Központ 5 nevelési és oktatási intézmény bevonásával In-spirál címmel 50 millió forintot nyert projektjét mutatta be pénteken a DMK-ban. A tanórai, a tanórán kívüli és szabadidős tevékenységek támogatására kiírt TÁMOP-os pályázat keretében 2012. márciusáig 101 különböző programot 412 alkalommal valósítanak meg 2470 gyermek és fiatal számára. Ebben szerepel 9 féle havi, 9 féle heti szakkör, 10 féle témanap 4 vetélkedő, 3 tábor és 33 túranap – számoltak be a róla a szervezők.
 

Kitűnő lehetőség a gyermekek számára

 
Az új szakmai együttműködésben a Szabó Kálmán utcai Óvoda, a Bocskai és a Lorántffy általános iskola, a mikepércsi Hunyadi általános iskola, valamint a Könnyűipari Szakközépiskola vesz részt, míg a helyszíneket a DMK öt egysége, a belvárosi, az újkerti, a homokkerti és a józsai közösségi házak, valamint a Tímárház adja. A különböző szakkörök, versenyek és vetékedők, illetve tematikus napok programja kitűnő lehetőséget biztosít a gyerekek – köztük halmozottan hátrányos helyzetűek – számára, sőt a városrészben élőknek is értékes ismeretek szerzésére, művészeti és közösségi élmények megélésére.
 

Halász János id üdvözölte a rendezvényt

 
Az elképzelést a projektnyitó rendezvényre meghívott Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára is üdvözölte. HBN