Sport

2012.12.27. 11:15

Továbbra is lendületben a debreceni szenior úszók

Úszás - Ismét kitett magáért a Debreceni Szenior Úszó Klub rutinos csapata.

Úszás - Ismét kitett magáért a Debreceni Szenior Úszó Klub rutinos csapata.Tíz fős csapattal indult a Debreceni Szenior Úszó Klub a 10. alkalommal megrendezett hódmezővásárhelyi szenior nemzetközi úszóversenyen. Krasznai Róbert a 60 éven felüli férfiak mezőnyében az 50 méteres mellúszó távon kiírt Dr. Kárai László emlékszámban húsz induló közül az 5. helyen végzett, ezen kívül korcsoportjában (két versenyszámában is 13 fős, nagy mezőnyben) három arany- és egy ezüstérmet nyert a Debreceni Szenior–DSC-DSI versenyzője.

Demkóné Balla Sarolta 35 év kihagyás után egy győzelemmel (50 m pillangón) és egy harmadik hellyel (100 m háton), valamint egy váltó szerepléssel tért vissza a medencék világába. A visszatérés azért is volt örömteli a szegedi úszó és búvárúszó számára, mivel egykori mesterével, a 92 éves Dr. Bánki Horváth Bélával (a legidősebb aktív magyar szenior úszóval), valamint több egykori úszótársával találkozhatott. Minden bizonnyal hallunk mégaz egykori válogatott 59 éves sportoló hölgyről, aki Debrecenbe tette át székhelyét és a Debreceni Szenior Úszó Klubhoz igazolt. 

Az ifjak

Nagy Kata és Kovács Enikő még csak jövőre tölti be 25. életévét, ennek ellenére már évek óta indulnak szenior úszóversenyeken, és ezúttal is hozzájárultak a Debreceni Szenior Úszó Klub sikeres szerepléséhez. A két ifjú hölgy első „valódi” szenior versenyszereplése 2013. januárjában, a gyulai idénynyitó versenyen várható.

Krasznai Róberten és Demkóné Balla Saroltán kívül a hosszú kihagyás után visszatért Boros Izabella, valamint a csapat többi tagja, Rentka László, Szabó Attila, T. Kiss Jenő, Salamon Tibor és Bihar Árpád mérlege: 29 rajt és 19 dobogós helyezés. Három debreceni váltó közül egy küzdötte fel magát a dobogóra.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!