Műtét előtt áll Halmos Nóra

Műtét előtt áll Halmos Nóra

Egy nap híján egy hónap után játszik ismét tétmérkőzést a megfogyatkozott DKSK Miskolc női kosárlabdacsapata. Az MK nyolcaddöntőiben [.doc – 24KB]

A DKSK Miskolc együttese legutóbb december 18-án lépett pályára tétmérkőzésen, akkor a női kosárlabda NB I/A csoportjának 14. fordulójában a Kanizsa DKK gárdáját fogadták. Azon a meccsen három olyan légiós neve is szerepelt a jegyzőkönyvben a Diósgyőr csapatában, akik azóta már távoztak a klubtól. Daliborka Vilipic, Ana Jokovic és Biljana Pavicevic a DKSK-t működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosa képviselőjének, Purgel Attilának az eltűnésével összefüggésbe hozható, megváltozott anyagi helyzet miatt távozott a karácsonyi szünetben.  

Kupameccsen

A csapatnak nélkülük kell a 2006-os esztendő első feladatának neki kezdenie kedden 18 órától, amikoris Szekszárdon, az Atomerőmű KSC Szekszárd vendégeként, a Magyar Kupába most bekapcsolódva, a nyolc közé jutásról döntő mérkőzésen lépnek pályára. De nem a tízes keretből távozott három játékos után megmaradt hét felnőtt kosarassal, hanem még kevesebben.

Halmos Nórára biztosan nem számíthatunk – sóhajtott Tapodi Péter, vezetőedző majd így folytatta: – Nóra az egyik edzésen látászavarra panaszkodott, ezt követően ment el orvoshoz, és néhány vizsgálat után kiderült, hogy tumor van a fejében. Az orvosok egybehangzó állítása szerint jó indulatú elváltozásról van szó, amit műteni kell. Nóra hétfőn már be is feküdt egy budapesti kórházba, ahol néhány nap múlva eltávolítják a daganatot. Mi, a csapat és a klub dolgozói vele vagyunk, várjuk vissza, arra számítunk, hogy pár hét elteltével edzésbe állhat. 

A célokról

Tapodi Pétertől azt is kérdeztük, hogy a játékoskeret megváltozásával módosultak-e a csapat elé tűzött célok: az MK-ban a négy közé jutás, a bajnokságban az éremszerzés.

Ebben nem történtek egyeztetések a vezetőkkel, de a lányokkal történet beszélgetések alapján a kupában a négybe kerülést, a bajnokságban pedig a 3. helyet próbáljuk elérni – válaszolta a szakvezető. – Érzékenyen érintett minket a három légiós távozása, de különösebben nem foglalkozunk vele. A megmaradt magyarok – mindenképpen idesorolom a magyar anyanyelvű, de nem magyar állampolgárságú Angela Djelmist is -, igazi sportemberekből álló, jó társaság, akik most még koncentráltabban és még nagyobb erőbedobással dolgoznak, mint eddig, annak érdekében, hogy a céljainkat meg tudjuk valósítani.

 Azzal együtt, hogy gondjaink vannak, hiszen Halmos Nórán kívül, Keller Annamáriára sem biztos, hogy számíthatok, aki achilles-ín gyulladással küszködik, és akkor még nem is szóltam Fürész Emőkéről, aki decemberi műtétje után még csak a visszatérésre készül. Mindezek ismeretében nagyon komoly mérkőzésre van kilátás Szekszárdon, de igyekeztünk úgy felkészülni, hogy a negyeddöntőben is érdekeltek legyünk.

B.Cs.

 

Kicsi mondta

A DKSK kupaellenfelének csapatában több, Diósgyőrben is szerepelt játékos is található, köztük a DKSK nevelésű irányító Bukovszki Mónika, aki a múlt héten szerdán ünnepelte 27. születésnapját.

– Ez a nap mostantól nem csak miattam nevezetes a családunkban, mert óriási örömömre január 11-án megszületett a keresztfiam, Bukovszki Marcell László – mondta a Kicsi becenévre hallgató játékos, aki a meccsről szólva úgy nyilatkozott: – Egész jól megy mostanában a csapatunknak és bízom benne, hogy szoros meccset fogunk játszani.