MÚSZ: hároméves eltiltás Hornyák Viktornak

MÚSZ: hároméves eltiltás Hornyák Viktornak
© Illusztráció: Derencsényi István
Budapest – A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) fegyelmi bizottsága három évre mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta, továbbá 200 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte Hornyák Viktort, aki botrányt okozott a MÚSZ szeptemberi közgyűlésén.

A MÚSZ keddi tájékoztatása szerint Hornyák Viktor magatartásával többször megbotránkoztatta a tagszervezetek képviselőit és a meghívott vendégeket, többek között bilincset dobott az ülést levezető elnök, Sándor Elek asztalára, sértő megjegyzések kíséretében.

A fegyelmi bizottság eljáró tanácsa súlyosbító körülményként értékelte, hogy a küldött “cselekményére tudatosan készült, előre megfontolta, és azt nagy nyilvánosság előtt követte el”. A kiszabott büntetés azonnal végrehajtható többek között azért, mert a korábbi büntetések hatástalanok maradtak, továbbá mert az eljárás alá vont a közgyűlést követően több ízben is megzavarta a MÚSZ-iroda működését, a szövetség székházában

engedély nélkül tekintett be iratokba, az ott dolgozókkal szemben agresszíven lépett fel, felhívásra nem volt hajlandó az irodát elhagyni.”

A hároméves eltiltás azt jelenti, hogy a hajdúszoboszlói székhelyű Széles Sándor Nevelőműhely képviselője ez ideig semmiféle, az úszósporttal összefüggésbe hozható tevékenységet nem folytathat, nem tarthat edzést, a MÚSZ és tagszervezetei által rendezett versenyeket, eseményeket nem látogathatja.

A MÚSZ rendkívüli közgyűlésén Wladár Sándort választották a szervezet elnökének, miután szeptember elején a tagok visszahívták Bienerth Gusztávot.

– MTI –


Budapest - A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vasárnapi rendkívüli közgyűlésén Wladár Sándort választották a szervezet elnökének. Az 1980-as, moszkvai olimpián 200 méter háton aranyérmes sportvezető - visszalépések nyomán - egyedüli jelölt volt a posztra, a küldöttek pedig 143 igen, 5 nem és 1 tartóz...

Becsky András (balról a második) örült a megválasztásának
Debrecen - Becsky András elmondta, hatékonyabb kommunikációt szeretnének kialakítani a szövetség és a versenyzők között. Rendkívüli közgyűlést tartott vasárnap a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ): a tanácskozás végén Wladár Sándort választották a szervezet elnökének. Emellett az is kiderült, hogy a MÚ...Sporthírek