Műsebbel támadt Hajdúszoboszlón a Vöröskereszt

Műsebbel támadt Hajdúszoboszlón a Vöröskereszt
© Fotó: Vöröskereszt
Hajdúszoboszló – Miért fontos a vércukorszint? – ezt is megtudták a középiskolások a hajdúszoboszlói Szép Ernő Kollégiumban a Magyar Vöröskereszt területi szervezetének szűrésein, tájékoztatóin október 7-én, a kollégium Egészségnapján.

Hasznosan töltötték szabad idejüket a diákok a hajdúszoboszlói Szép Ernő Kollégiumban szeptember 7-én, mert az intézmény Egészségnapjának programjait, köztük a Magyar Vöröskereszt területi szervezetének vizsgálatait választották.

Nagyjából 50 fiatal ismerte meg vércukorszintjét, vérnyomását, testzsír- és testtömegindexét, totókkal mérte fel ismereteit a helyes táplálkozásról, és az elsősegélynyújtásról. Az ellenőrzések felhívták a figyelmüket arra is, hogy fontos a megfelelő vércukor-, vérnyomás-szint a betegségek megelőzése miatt, és helyes, tudatos életmóddal sokat tehetnek mindkét érték hosszútávú kordában tartásáért.

A komoly információk mellett lelkesítő látványosság is akadt: a vöröskeresztesek életszerű műsebeket készítettek a vállalkozó kedvű fiatalokra.

– Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete –