Munkára köteleznék a tetten ért orvhalászokat

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Jeff J Mitchell/Getty Images
Debrecen - Fizikai munkakörben letöltendő közérdekű munka büntetés kiszabását, továbbá a vádlottaktól lefoglalt merítőháló elkobzását indítványozta a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség azzal a két férfival szemben, akiket orvhorgászaton értek júliusban egy halastónál.

A vádhatóság közlése szerint a polgári tettesek csaknem 100 ezer forint értékű halat fogtak ki jogosulatlanul egy Folyás község külterületén található, magántulajdonban lévő horgászvízből.

– A vádlottak 17 pikkelyes ponttyal, 20 tükörponttyal és egy 8 kilós folyami harcsával távoztak. Az elvitt pontyok össztömege mintegy 90 kilogramm volt. A halakat zsákokba pakolták, ám a rendőrjárőrök tetten érték őket a hazainduláskor – tájékoztatott a megyei főügyészség. Az engedély nélkül kifogott halak visszakerültek a tóba, így a sértett kára megtérült. Az ügyben a vádhatóság társtettesként elkövetett orvhalászat, valamint kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt – tárgyalás mellőzésével – indítványozta az említett büntetés kiszabását.

HBN