Helyi közélet

2014.12.06. 11:07

Nézőpont: Öreg Mikulás

<em>Miért, nem létezik? - klasszikus poénválasz a kérdésre: mikor tudtad meg, hogy a Mikulás csak mese. Kihirdetem a gyors szerkesztőségi közvélemény-kutatás eredményét: senki sem emlékszik pontosan.</em> Horváth Borbála írása.

Miért, nem létezik? - klasszikus poénválasz a kérdésre: mikor tudtad meg, hogy a Mikulás csak mese. Kihirdetem a gyors szerkesztőségi közvélemény-kutatás eredményét: senki sem emlékszik pontosan. Horváth Borbála írása.Legtöbben öt és tíz éves koruk közé teszik a nagy rádöbbenés időpontját. Kedves szülők, ez egy megnyugtató adat arra nézvést, hogy nem olyan éltre szóló és gyomorba vágó eseménye ez a gyermeketeknek. És azokból is normális felnőtt ember lehet, akik egyszer csak meglátják a szekrény tetején a videójátékot vagy felismerik a vattaszakáll alatt a szomszédot. (Igaz, ezen kijelentés értékén kicsit gyengít, hogy kizárólag újságírókat kérdeztem.) Egyik kollégám optimista típus és miután túl ismerős hangon hohohohóóó-zott a nagyszakállú egy iskolai ünnepségen, egy ideig még hitt abban, hogy csak a jelenlévő diáktársakat akarják átverni a felnőttek valamiért, de az ő bakancsába este azért még Lappföldről érkezik a csomag. Apropó, másik kollégám nem csak az első soraimban emlegetett viccel heccelt, hanem őszinte elgondolkodás után pontosította kérdésem: létezik, de a csizmatöltő ajándékokat nem ő hozza. Arra emlékszik, hogy ötévesen még csillógo szemekkel várta, tízévesen viszont már gúnyverset körmölt a Télapóról. Én míg hittem, álmodtam róla már az érkezését megelőző napokban. A kis utca végén találkoztunk, a villanypózna alatt, varázsos „látomások” voltak ezek. Ma reggel, a saját otthonom előtt találkoztam vele. Nincs hó, hát egy régi kék Renaultban ült és – látva meglepettségem – odaintett. Egy villanyoszlop alatt álltam. Talán megismert…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában