Munkajogászhoz fordul az EKI menesztett főigazgatója

Azonnali hatállyal visszavonta az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI)főigazgatójának vezetői megbízatását Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter – közölte kedden a szaktárca.

A minisztérium szerint mindez a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvénynek megfelelően történt. Kárpáti Zsuzsanna a Független Hírügynökségnek azt mondta: nem vette át a dokumentumokat, és munkajogászhoz fordul, mivel szerinte pályázaton elnyert határozott idejű megbízását nem a jogszabályoknak megfelelően kívánják megszüntetni.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium közleményében azt írják: a tárca vezetője megbízott főigazgatónak ideiglenesen az eddigi gazdasági igazgatót, Nagy Árpádot kérte fel. A dokumentum szerint az intézetben az átadás-átvétel a jogszabályoknak megfelelően folyamatban van. Ennek befejezése után a poszt betöltésére pályázatot írnak ki.

Az index.hu szerint Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár kedden előzetes bejelentés nélkül ment az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézetbe egy nyolcfős csapattal. Az államtitkár kérte az intézet átadás-átvételi dokumentációját, valamint indoklás nélkül közölte, hogy Kárpáti Zsuzsanna vezetői megbízatását megszűntnek tekintik – írta a hírportál.

Kárpáti Zsuzsanna 2007 áprilisában pályázaton nyerte el a főigazgatói megbízást. Szerződése határozott időre, öt évre, tehát 2012-ig szólt.

– Független HÍrügynökség –