Munkahelyvédelmi terv – Fidesz: megvédjük a munkahelyeket, és újakat teremtünk

Budapest, 2012. július 3., kedd (MTI) – A Fidesz szóvivője szerint ha Magyarország Európa egyik legversenyképesebb országa akar lenni, akkor munkaalapú gazdaságot kell építenie.

Selmeczi Gabriella így reagált az MTI-hez eljuttatott közleményében arra, hogy az LMP kedden blöffnek minősítette az Orbán Viktor miniszterelnök által hétfőn bejelentett, tízpontos munkahelyvédelmi akciótervet. Scheiring Gábor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta, hogy álláspontjuk szerint a tervnek nincs meg a pénzügyi fedezete, és közgazdasági nonszensznek nevezte, hogy meg akarják adóztatni a jegybank tranzakcióit.

A Fidesz szóvivő ezzel szemben úgy véli: az LMP nem érti azt a logikát, hogy a tehermegosztás jegyében nemcsak a családok, hanem a pénzintézetek is adóznak.

“Azzal tisztában kellene lenniük, hogy munkaalapú gazdaságot építünk, nincs más lehetőség, ha Európa egyik legversenyképesebb országát akarjuk létrehozni” – írta Selmeczi Gabriella, hangsúlyozva, hogy a kormányoldal a munkahelyvédelmi tervvel segít a pályakezdő fiatalokon, a munkába visszatérő nőkön, megvédi a munkahelyeiket, és újakat teremt.

MTISporthírek