Munkahelyvédelmi terv – Fidesz: az MSZP duplázta meg a munkanélküliséget

Budapest, 2012. július 5., csütörtök (MTI) – A Fidesz szóvivője szerint a munkanélküliek számát a szocialisták duplázták meg, ezért a kormánypárt több szerénység vár tőlük új munkahelyvédelmi intézkedések követelésével kapcsolatban.

 

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke pártja szerdai elnökségi ülése után közölte, hogy a szocialisták három ponttal kiegészítenék a kormány munkahelyvédelmi programját: növelnék a szakképzés támogatását, a felnőttképzést a munkaerőpiac igényeihez igazítanák, és a hátrányos helyzetű kistérségeket is kedvezményben részesítenék.

Erre reagálva Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője az MTI-nek csütörtökön küldött közleményében azt írta: a meghirdetett tízpontos munkahelyvédelmi akcióterv csak egy lépés a munkahelyteremtés folyamatában.

“Tisztában vagyunk azzal, hogy a munkaalapú gazdaság létrehozásához még sokat kell tenni. Lényegesen könnyebb helyzetben lennénk, ha a szocialisták nem duplázták volna meg a munkanélküliek számát kormányzásuk alatt” – hangsúlyozta a szóvivő, aki ezért több szerénységet kért az MSZP-től az új intézkedések követelésével kapcsolatban.

 

 

bhz \ bdó

 

MTI

Címkék: