Munkahelyvédelmi terv – Fidelitas: a kormány tesz a fiatalokért

Budapest, 2012. július 2., hétfő (MTI) – A Fidelitas szerint az országnak olyan vezetése van, amely nemcsak beszél a fiatalokról, hanem lépéseket is tesz az ifjúság problémáinak megoldása érdekében.

 

Ágh Péter, a szervezet elnöke hétfőn a kormány munkahelyvédelmi tervének bejelentését követően azt közölte az MTI-vel: az intézkedések keretében soha nem látott mértékű szociális adócsökkentés várható, és könnyebbé válik a foglalkoztatás a hazai vállalkozások számára.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett tíz pont közül a Fidelitas a szociális hozzájárulási adója 50 százalékának elengedését emelte ki a 25 év alatti fiatalok, valamint a képzettséget nem igénylő munkakörben dolgozó esetében.

A szervezet előrelépésként értékelte azt is, hogy a szülésből visszatérő kisgyermekes anyáknak nem kell majd két évig járulékot fizetni.

“A munkanélküliség az európai fiatal generációk egyik legfőbb problémája, azonban a magyar kormány elhivatott a fiatalok életminőségének javításában” – olvasható a közleményben.

 

 

bet \ bdó

 

MTI

Címkék: