Munka törvénykönyve – Autonómok: hátrány a munkavállalóknál, előny a munkáltatóknál

Munka törvénykönyve – Autonómok: hátrány a munkavállalóknál, előny a munkáltatóknál
Budapest, 2012. július 2., hétfő (MTI) – Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) szerint a vasárnap óta hatályos új Munka törvénykönyve (Mt.) a munkavállalóknak jelentős, hosszú távú hátrányokat okoz, miközben a munkáltatóknak kedvez.

A szakszervezet MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében kiemeli: nyílt és érdemi tárgyalások, érdekegyeztetés nélkül lépett hatályba július elsején az új Munka törvénykönyve.

Kiemelik, hogy az új kódex miatt csökkennek a keresetek, mert a munkával nem töltött időre vonatkozó kereset számításánál az átlagkereset helyett bevezetik a távolléti díjat, ami több kereseti elemet nem tartalmaz, így jóval alacsonyabb mértékű. Ezenkívül átalakították a műszakpótlékokat, és más pótlékokat beolvaszthatnak az alapbérbe, ráadásul a kormány differenciált minimálbért vezethet be – hívják fel a figyelmet az Autonómok.

A szakszervezeti szövetség úgy véli, a polgári jog nyer teret a munkaszerződések megkötésében, “azt a látszatot keltve, hogy két egyenrangú fél szerződik”.

Az Autonómok szerint nem előnyösek az új Mt. által bevezetett új foglalkoztatási intézmények – így a behívásos munkarend, a munkakörmegosztás, a többmunkáltatós munkaviszony, valamint a kötetlen munkaidő-beosztás -, mert a munkáltatók megspórolhatják a pótlékok egy részét, emellett olyan kiszámíthatatlan munkaidő-beosztást hoznak, amelyekre eddig nem volt törvényi felhatalmazás.

A “liberalizált” törvény csak a munkáltatóknak jelent előnyt, a munkavállalók hátrányára – hangsúlyozza az ASZSZ a közleményben. Hozzáfűzik: az így kialakított, “kapkodóan létrehozott” szabályozás szakadatlan módosításra szorul, tovább növelve az alkalmazási jogbizonytalanságot.

“A kormány és a parlamenti többség felelőssége megkérdőjelezhetetlen, mint azoké is, akik bármilyen módon közreműködtek abban hogy ilyen Munka törvénykönyve szülessen” – írja a szakszervezet.

MTI