Munka törvénykönyve – A Sparnál megújították a kollektív szerződést

Budapest, 2012. július 17., kedd (MTI) – Aláírta a megújított kollektív szerződést a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. és saját húsüzeme, a TANN Magyarország Kft., valamint a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KSZ) vállalati alapszervezetének képviselője.

A Spar Magyarország keddi közleményében emlékeztet: az új Munka törvénykönyve (Mt.) július elsejei életbe lépését követően szükség volt a kollektív szerződés megújítására.

A cég hangsúlyozza, hogy ennek előkészítése során az aláírók elsőszámú törekvése az volt, hogy az alkalmazottak korábban megszerzett jogai ne csorbuljanak, ne érje őket keresetveszteség, valamint hogy ne sérüljön a bérkompenzációs rendszer. A Spar kiemeli, hogy ennek megfelelően megmaradt a négyhavi munkaidőkeret, változatlan maradt a szabadság és pótszabadság mértéke, és a műszakpótlékokat is a korábbi feltételekkel és mértékben tartotta meg az új megállapodás.

A magyarországi Spar, mely 2011-ben több mint 13 ezer alkalmazottjával az ország ötödik legnagyobb foglalkoztatója volt, valamennyi munkavállalójának jogtiszta munkahelyet biztosít, utánuk minden adót és járulékot befizet. A cégcsoportnál több mint egy évtizede kollektív szerződés biztosítja a dolgozók jogait – hangsúlyozzák a közleményben.

MTI