Müncheni lövöldözés – Csehország megerősítette a cseh-német határ ellenőrzését

Akt.:
Prága – Csehország a müncheni lövöldözésre reagálva megerősítette Németország felőli határának ellenőrzését – közölte Milan Chovanec belügyminiszter péntek este a cseh közszolgálati hírtelevízióban (CT24), amely rendkívüli adásban, élőben követi a bajor fővárosban zajló drámai eseményeket.

“Megerősítettük a cseh-német határsáv ellenőrzését. Ezt azt jelenti, hogy a határ mentén nagyobb számú rendőr van készenlétben és teljesít szolgálatot” – mondta a miniszter.

Milan Chovanec szerint megelőző intézkedésről van szó, amelynek abban az esetben lenne különös fontossága, ha az esetleges elkövetők Csehországba próbálnának menekülni.

A miniszter elmondta: Csehországban további biztonsági intézkedéseket nem terveznek, s a cseh biztonsági szolgálatok nem rendelkeznek olyan információkkal, amelyek szerint bármiféle terrorista támadás fenyegetne az országban.

Chovanec szerint a biztonsági szolgálatok és a rendőrség illetékes vezetői folyamatosan figyelik és értékelik a helyzetet, de a cseh nemzetbiztonsági tanács összehívását pillanatnyilag nem tartja szükségesnek. “Ki kell várnunk a német rendőrség akciójának a végét, és a hivatalos információkat, mi is történt valójában. További érdemi intézkedéseket csak azután tudunk meghozni” – jegyezte meg a cseh belügyminiszter.

– MTI –


Lövöldözés egy müncheni plázában, több ember meghalt

Több ember meghalt, sok megsérült egy lövöldözésben, ami München Olympia-Einkaufszentrum nevű bevásárlóközpontjában tört ki pénteken.

hirdetés