Müncheni járatot indít a Lufthansa Debrecenből

Akt.:
A típus is kiderült: a müncheni járat egy Bombardier CRJ-900-as lesz
A típus is kiderült: a müncheni járat egy Bombardier CRJ-900-as lesz - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A mai napon Papp László Debrecen polgármestere, Seszták Miklós Nemzeti Fejlesztési Miniszterrel és a Lufthansa légitársaság vezetőivel bejelentették a 2016. április 11-től induló Debrecen-München menetrendszerinti járat indítását.

A bejelentés, mely szerint 2016 áprilistól a világ egyik legjelentősebb légitársasága, a Lufthansa menetrendszerinti járatot indít Magyarország keleti régiójának központjából, Debrecenből Európa legfontosabb légügyi központjai közé tartozó müncheni repülőtérre, átírja régiónk gazdaságfejlesztési jövőképét – írja közleményében a debreceni önkormányzat.
.
Az a tény, miszerint légi úton Debrecen közvetlenül ez év decemberétől Londonból, Párizsból, Brüsszelből, Milánóból, Eindhovenből, Malmőből, és áprilistól Münchenből, illetve Münchenen keresztül egy átszállással a világ bármely pontjából elérhető, Debrecen és a Debrecen központú országhatárokon is átnyúló nemzetközi régió számára egy új korszak megnyitását teszi lehetővé. Annak a korszaknak a kezdetét, amely szakít Magyarország egyközpontúságával, főváros-központúságával.


Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

Debrecen, Észak- és Kelet-Magyarország, valamint a hozzá kapcsolódó országhatáron túli régiók, a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren keresztül Budapest érintése nélkül is közvetlenül elérhetők légi úton a világ bármely pontjáról. A járatok 2016. áprilisától hetente 3-szor – hétfő-szerda-péntek – közlekednek.

A gép üléselrendezése ide kattintva megtekinthető.