Multikulti Campus-kínálat

A kép a tavalyi rendezvényen készült
A kép a tavalyi rendezvényen készült - © Fotó: HBN
Debrecen – Minden korábbinál erősebb kulturális színezetet kap az idei Campus Fesztivál.

Ritkaságszámba menő koncertek, éjjeli szabadtéri mozizás, közönségtalálkozók és felolvasó-délutánok egyaránt színesítik az idei Campus Fesztivál programját, ami július 23-27. között zajlik majd a Nagyerdei Stadion környezetében. Ebben az évben a látogatók egyik kedvenc helyszíne, a víztorony újra megnyitja tereit, olyan színpadot találunk majd ott, ahol nem tipikus fesztiválműfajokat, így világzenét és dzsesszt is játszanak, de fellép Szabó Balázs Bandája és a két éve már azon a helyszínen hatalmas sikert aratott Budapest Bár is. A koncertek mellett a Dumaszínház humoristái is a víztoronynál dolgozzák meg a rekeszizmokat.

Egyesítés

A koncertek után a filmek, a késő éjjeli nyugodt kikapcsolódás kedvelői erdei moziba csöppenhetnek, ami azon túl, hogy a fesztiválszerelmek komoly katalizátora lehet, egészen világosodásig biztosítja a szórakozást, az átvezetést a következő napi campusozásba.

– A kultúra másik bázisa egy összművészeti sátor lesz, ahol a korábbi irodalmi sátort, a Dub Székházat és a Modem-et egyesítjük, vagyis az irodalom, a képzőművészet, a vizuális kultúra és az underground elektronikus zene egyaránt megjelenik, de tervezünk kamaraszínházi előadásokat, sőt zenészekkel közös beszélgetések, a dalok szövegvilágának elemzése is szerepel a programban, például Beck Zoli, a 30Y zenekar énekese is vendégünk lesz – árulta el Süli András, a Campus programkoordinátora.

HBN–SZL