Műfüvön tesztelnek az NB III-asok

Egyre többször előkerül a labda NB III-as csapataink edzésein, s ennek megfelelően immár a játékra, s ezen belül is az edzőmeccsekre tevődik át a felkészülés hangsúlya.

Az első ilyen jellegű összecsapást a Hajdúböszörmény már le is játszotta, s nem kis meglepetésre, 7–1-re kikapott a DEAC-tól. A találkozó helyszínéül szolgáló egyetemi sporttelep műfüves pályája várhatóan nagy sláger lesz az elkövetkező hetekben csapataink körében, hiszen csak ezen a héten négy találkozót is rendeznek itt. Így a Nyíradony, a Létavértes, a Berettyóújfalu, és a Hajdúböszörmény is itt lép pályára. A sort az adonyiak nyitják, akik szerdán 18.30 órától a DEAC vendégeként szerepelnek. Ezt követően szombaton 14 órától Nagyhegyesre látogat a Selyem-alakulat, majd másnap, vasárnap 12.30 órai kezdettel ismét az egyetem műfüves pályáján a Hajdúböszörménnyel meccselnek Babotánék.  

Nyolcszor műfüvön 

A tíz tervezett edzőmérkőzésünk közül nyolcat játszunk műfüvön, s ez minden bizonnyal sokat lendít majd a felkészülésünkön – reménykedett Selyem Nándor, aki a játékoskeret változásairól elmondta, hogy az eddig Karcagon játszó Nagy Istvánt leigazolták, miközben Palaga Péter visszatért Szakolyba.

A Létavértes kötelékébe tartozó Loki-ifjoncok szombaton játsszák idei első gyakorló meccsüket, ugyancsak az egyetemi sporttelepen. A Kondás-csapat délelőtt 10 órától az NB II-es Karcag gárdáját látja vendégül. Az újonc Berettyóújfalu szerdán ölt először szerelést, ellenfele idegenben az előbb említett karcagi alakulat lesz. Hétvégén aztán a BUSE játékosok is tesztelhetik a műfű előnyeit a DEAC vendégeként.  

Tornagyőztes Nánás 

Nívós teremfoci tornát nyert az elmúlt hét végén a Hajdúnánás. Kondoráék Baktalórántházán az NB II-es hazaiak, a Rakamaz, a Szakoly, a Nyírkarász, valamint a Nyírmada orra elől gyűjtötték be a tornagyőzelmet, miközben a rendezők Haász-Brandt Lászlót választották meg a legjobb kapusnak. A Balmazújváros ezen a héten még nem játszik edzőmeccset.

– Bereczki Attila –