Műfüves pályát adtak át Hajdúböszörményben

Műfüves pályát adtak át Hajdúböszörményben
© Fotó: Derencsényi István
Hajdúböszörmény – Műfüves pályát kapott Hajdúböszörmény a Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont területén szerdán.

A 44 millió forintos (kétharmada pályázati támogatás), Magyar Labdarúgó Szövetség országos pályaépítési programja által megvalósított beruházás nemcsak a városlakók mozgásigényét elégíti ki, hanem a Torna Egyletnek is edzéslehetőséget ad. Az ünnepélyes átadón Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere és Csige László, az MLSZ Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának vezetője mutatta be a létesítményt.

A 22×42 méteres műfüves pálya körül széles járda halad ledes világítással, a pályát körbeölelő kerítéssel, kettő fedett kispaddal és 300 férőhelyes mobil lelátóval.


DI_mufuves_palya-3

Fotó: Derencsényi István


A pálya a város tulajdonába kerül, azonban azt az MLSZ, az önkormányzat és a szakmai együttműködő partnerként bevont Hajdúböszörményi Torna Egyletet az üzembe helyezéstől számított 15 év sportcélú tevékenység folytatására együtt használja.

Mint hallhattuk, a futballpálya rendeltetésszerű használatához szükséges valamennyi felújítási, javítási, karbantartási költséget, valamint a használattal járó költségeket az önkormányzat viseli (a pálya szakszerű karbantartása évente körülbelül 6-700 ezer forintba kerül).

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés