Sport

2015.01.28. 09:45

A Super Bowlra készülnek

Debrecen - A tavalyi évhez hasonlóan a Debreceni Amerikai Kuckó ezúttal is készül az Egyesült Államok legnézettebb sporteseményére, a 49. Super Bowlra. A rendezvénysorozat a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban lesz.

Debrecen - A tavalyi évhez hasonlóan a Debreceni Amerikai Kuckó ezúttal is készül az Egyesült Államok legnézettebb sporteseményére, a 49. Super Bowlra. A rendezvénysorozat a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban lesz.

A Cívis Super Bowl Days elnevezésű eseménysorozaton az amerikai futball tengerentúli és hazai kultúráját keltik életre. Január 29-én, csütörtökön este fél hattól dr. Venkovits Balázs, a Debreceni Egyetem Észak-amerikai intézetnének tanára tart előadást az amerikai foci jelentőségéről az Egyesült Államokban, kiemelt figyelmet fordítva a sportág televíziós kultúrájára. Ezek után Makranczi Lászlót, a Debrecen Gladiators sajtóreferensét és a Magyar Amerikai Futball Szövetség újságíróját hallhatják, aki a tojásfoci magyar vonatkozásairól beszél. Az előadásokat a Debrecen Gladiators játékosainak bemutatója zárja.

Január 31-én, délelőtt 10 órától a gyerekeknek is kedvez majd a Kuckó, mivel a kéthetente megrendezésre kerülő Kids Corneren a résztvevők beleleshetnek az amerikai fociba is. Ezen az eseményen az ifjoncok azon kívül, hogy egy kicsit tanulhatnak a sportágról, kipróbálhatják a flag footballt. Ebben a sportban játék közben nem kell szerelni az ellenfelet, csak ki kell húzni egy zászlót az övéből, hogy megállítsuk őt.

Február elsején este héttől pedig felvezetés lesz az Egyesült Államok legnézettebb sporteseményére. Az alkalmon hozott anyagokból mindenki elkészítheti a saját Super Bowl menüjét, illetve az este közös filmnézéssel indul. Majd 10 órától Makranczi László tart bevezetőt a sportágba, és felvezetést az esti összecsapásra. Emellett a kíváncsiskodók fotózkodhatnak igazi amerikai futball felszerelésben is, és ki-ki megtippelheti a döntő meccs győztes csapatát. Végül hajnali fél egytől közös meccsnézéssel fejeződik be a Cívis Super Bowl Days.

A vasárnap kezdődő eseményre előregisztráció szükséges, amelyet a [email protected] címen tehetnek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!