PR cikk

2020.05.04. 08:33

Calvin Klein, Guess és Tommy Hilfiger egy öltözékben? Tudjuk, hogyan kombinálhatók a világhírű márkák

Egy márkájú ruházat tetőtől talpig vagy a márkák keveredése? Ez a döntés személyes ízlés kérdése, de léteznek bizonyos szabályok, hogy Ön mindig nagyszerű hatást keltsen. A világmárkák lehetővé teszik Önnek a divattal való játszadozást és potenciáljának maximális kihasználását. Térképezze fel a lehetőségeit és sajátítsa el a márkák magas szintű kombinálását.

Az ugyanolyan márkájú ruházat azért előnyös, mert megőrzi a tervező egységes stílusát és az egy kollekcióba tartozó darabokat gyakran úgy alkották meg, hogy kölcsönösen illeszkedjenek egymáshoz.

Több márka összekapcsolása viszont lehetővé teszi, hogy az adott brandből csak azt használja fel, ami a leginkább tetszik Önnek. És ennél stílusos szabadságot és játékosságot élhet át. De meg kell őrizni az óvatosságot a megközelítésben. Hiszen senki sem akar úgy kinézni, mintha éppen matricaviharon ment volna keresztül. A kombinációtól mindenesetre nem kell tartania, ha tudni fogja, hogy csinálja.

Maximum kettőt

Ha ötvözni szeretné a világmárkákat, kövesse az aranyszabályt, hogy a kevesebb néha több. Két látható márka éppen elegendő.

Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy teljesen le kellene mondania a további minőségi, márkás termékekről. Azonban ha már három vagy több márkát vesz magára, akkor tegye azt inkább látható logók és a márkanevet hirdető feliratok nélkül. Ha a márkáinknál maradunk, amelyek a címben szerepelnek, a Calvin Klein pólókat például gyakran nagy felirat díszíti a márkanévvel, ezért ezekkel megelégedhet az utcai (street) stílus keretein belül, de a városi ruhák esetében bánjon velük óvatosan a kombinációk kialakítása során – a cK gazdag kínálatában keressen inkább díszített darabokat. Ezzel ellentétben a hangolás esetében jobb, ha Tommy Hilfiger márkájú dolgokat választ, mivel nem mindig rí le róluk már messzire a logó és a felirat.

Játsszon a stílusokkal

Kombináljon hasonlókat. Amennyiben nem jártas a kombinálásban, kövesse azt a szabályt, hogy a márkáknak, amelyeket együtt használ, hasonló általános feelinggel kellene rendelkezniük, röviden, illeniük kell egymáshoz. Akkor jó kombinálni az egyforma stílusú dolgokat. Ha tetszik Önnek például az amerikai minimalizmus, invesztáljon az egyszerű és látható felirat nélkül kivitelezett Tommy Hilfiger melegítőfelsőkbe. Egy ilyen egyszínű felsővel, amelyet csak alul tesz különlegessé a jellemző színű szegély, nagyszerűen fog illeszkedni ennek a stílusnak további márkáihoz.

Rikító a semlegessel. Az egyértelmű stílusú markákhoz a többé-kevésbé semleges stílusok illenek, amelyek végtére is kombinálásra születtek – így a Calvin Klein farmert könnyedén összehangolhatja különféle márkákkal.

Teremtsen kontrasztokat. Hatékony kombinációkat érhet el a kontrasztok használatával is, a nagy díszítettséget ellensúlyozhatja az utcai (street) stílussal vagy egy sportos darabbal. Például egy kifejező márkás kiegészítő, legyen szó kézitáskáról, kendőről vagy ékszerről, jól fogja magát érezni a már említett cK farmer vagy egy Tommy Hilfiger póló társaságában. Azonban szükséges megtalálni a közös nevezőt, például a színben vagy a részletekben, hogy ne úgy nézzen ki, hogy Ön csak sötétben tapogatózott a szekrényben.

Hangsúlyozzon. Játszhat továbbá a stílusos hangsúlyokkal is. Például bármelyik márka minimalista modelljét minden esetben felélénkíti egy kifejező Guess darab.

TIPP: A felfedező típusúak a márkákhoz nyugodtan hozzádobhatnak valamilyen névtelen vintage darabot, amelyet a nagymama hagyott rájuk vagy használtan vásároltak. Így váratlan stíluscsillagok születhetnek.

Ne feledkezzen meg a cipőről sem

Egy remek tipp lehet a márkák használatához a cipő kiválasztása is. Könnyedén összehangolhatók a Tommy Hilfiger cipők. A jellemző mokaszinok, slip-on vagy sneakers cipők általában visszafogottan brandoltak és a lezser-elegáns stílus sok márkájához illenek. Példának okáért a piros-kék-fehér pöttyök élénkítő akcentusai lesznek a különben inkább alapvető színkialakításnak, amely a Calvin Klein melegítőfelsőket jellemzi.

Kézitáskákat kombinálunk

És a hölgyek számára feltárul a lehetőségek széles tárháza a kézitáskák terén is. Ma már szerencsére az érvényes, hogy a cipőnek és a kézitáskának nem kell mindig 100%-ra harmonizálnia.

Kövesse a következő szabályt: egy rikító kézitáska (éppen olyan, mint amilyenek a Guess kézitáskák), és ehhez egy visszafogott, de minőségi és márkás cipő. Másképp mondva, tegye a kézitáskát ruházata domináns elemévé.

Tipp haladóknak: Nagyon hatékony a kézitáska és a pénztárca kombinációja is. Éppen a Guess pénztárcák remekül illenek az ugyanilyen márkájú kézitáskákhoz. Ez egy apró stílusrészlet, amelyet csak a figyelmes szemek vesznek észre és értékelnek, de éppen ezek a részletek állítják össze a ruhadarabokból az igazi, működő kombinációt.

Images: Fuss Sergey, Liam Goodner, andersphoto / Shutterstock.com

 

(PR cikk)

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!